Skocz do zawartości
misiu2099

Problem Z Coolerkiem Na Gpu

Rekomendowane odpowiedzi

witam

ostatnio grając sobie zaczołem mieć zwiechy oraz błędy w grafice :sad: postanowiłem wiec sprawdzic temperaturki w evereście. patrze a tam w ilde grafika ma ponad 70 stopni!! no to rozkręcam bude i patrze na karte a tam wiatrak jest przekrzywiony tzw łopatki haczą o obodowe wiatraka no i w efekcie nie chodzi. wcześniej było wszystko dobrze. no i teraz pytanie do Was czyli do ekspertów : czy mam wymieniać sam wiatrak czy probować go odkrzywić :D czy moze isc do serwisu (karte kupiłem w sierpniu wiec jest jeszcze na gwarancji)??

pozdrawiam

aha i karta to gainward geforce 6600 GT ultra 1960 pcx tv-dvi gs

Edytowane przez misiu2099

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wymień te badziewne chlodzenie z tym to juz raczej nic nie zrobisz,kup nowe np pentagrama xc 80 alcu/cu

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie chyba raczej cos kupie bo jak oddam to miną wieki zanim to mi zrobią :lol: ma ktos jeszcze jakieś propozycje innych coolerkow?? a i pytanie od nooba :oops: : czy jak bede zakładać na GPU nowego coolerka to musze GPU posmarowac pastą temoprzewodzącą?? :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie chyba raczej cos kupie bo jak oddam to miną wieki zanim to mi zrobią :lol: ma ktos jeszcze jakieś propozycje innych coolerkow?? a i pytanie od nooba :oops: : czy jak bede zakładać na GPU nowego coolerka to musze GPU posmarowac pastą temoprzewodzącą?? :oops:

Ewentulanie mozesz kupić nvsilecera, albo coś od zalmana. pytanie to ile chcesz na ten cooler przeznaczyć??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi