astray Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Mam malutki klopot, w poniedzialek i tak ide do urzedu skarbowego ale moze ktos z Was mi podpowie ;> Otoz sytuacja jest taka, pracowalem na wakacje przez miesiac, wiadomo ze kwota wolna od podatku wynosi do ok 2790zl, dostalem z zakladu pracy PIT-11/8B czyli informacje o dochodach oraz pobranych zaliczkach na podatek dochodowy... i nalezy mi sie zwrot nadplaconego podatku i tu moje pytanie - czy musze wypelniac tez PIT-37 czy poprostu oddac do urzedu tylko ten PIT ktory dostalem ?? Troche wstyd sie pytac o takie rzeczy (w tym wieq :o) ale to bedzie moje pierwsze rozliczenie ;) Dzieki za odpowiedzi ;> pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 PIT-37 tez musisz zlozyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astray Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Shit, ale dzieki za info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 (edytowane) Ja tez troche dorabialem w wakacje, wiec mialem to samo.. ale poprosilem ladnie ksiegowa z firmy, gdzie robilem to mi wypelnila wszystkie pity i nawet wyslala do mojego urzedu :) Jak nie masz do "swoich" daleko to tez sie mozesz przejsc, zeby Ci pan(i) poasystowal(a) w wypelnianiu jesli nie wiesz jak. Ewentualnie popytaj znajomych, ktorzy juz go wypelniali zeby Ci pokazali wzor. Edytowane 19 Lutego 2006 przez FiDO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 http://pit.dobry.pl/ Od lat rozliczam się tym programem. Jest bardzo pomocny i najważniejsze: darmowy do użytku domowego. Ściagnij sobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astray Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 (edytowane) Dzieki wielkie, w gruncie samo rozliczenie to zaden problem bo praktycznie wiekszosc przepisuje z tego co dostalem tj. PIT-11/8B na PIT-37. Update: Wypelnilem PIT w tym programiq, czy moge zaniesc taki wydrukowany z niego do urzedu czy musze przepisac to na druku z urzedu ? Edytowane 19 Lutego 2006 przez astray Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...