Skocz do zawartości
bbc20000

GeFoce FX benchmarks (nieoficialne) 25,000 punktow w 3dmark

Rekomendowane odpowiedzi

a wg mnie to moze byc prawda... tylko ze na kompie PIV 4ghz, 2gb RAM RAMBUS, jakis super szybki dysk SCSI i cholera wie co jeszcze ;) a tak na serio to mnie to az tak nie dziwi z tegop co sie nas;uchalem o tym cacku :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spodziewalem sie raczej ponad 30000 3dmarkow. tyle to zadna rewelacja.

Tutaj raczej nie wina jest gf fx. Ale wolnego proca. Na wykresach porownawczych R9700pro ma wyniki ledwo ponad 15k. Wiadomo jednak, ze osiagali wyniki ponad 20k. Mozna sie spodziewac po gf fx okolo 30-35k.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wg mnie to moze byc prawda... tylko ze na kompie PIV 4ghz, 2gb RAM RAMBUS, jakis super szybki dysk SCSI i cholera wie co jeszcze ;) a tak na serio to mnie to az tak nie dziwi z tegop co sie nas;uchalem o tym cacku :D

ehh... caly bajer w tym ze gfFX bedzie mial pamieci DDRII (1ghz) GPU taktowany ok 500mhz i obciazenie CPU nie bedzie takie wielkie tzn ze od pozostalych czynnikow w kompie nie bedzie az tak wiele zalezalo!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh... caly bajer w tym ze gfFX bedzie mial pamieci DDRII (1ghz) GPU taktowany ok 500mhz i obciazenie CPU nie bedzie takie wielkie tzn ze od pozostalych czynnikow w kompie nie bedzie az tak wiele zalezalo!!!!

juz to gdzies slyszalem. a propos pierwszych gf chyba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko wydaje się piękne aż zbyt piękne ale nie ma co narazie wyciągać wniosków pamiętacie pharelie, niby że miało być super cudo a radzi sobie lediwe z ti 200 tak w ogóle to ATI też ma zamiar wypuścić Radeona na DDR'ach II więc niema co się schzować oprósz ddr'ów II zawyżą taktowanie kary technologie wykonania zmiejszą do 0,13um i GF FX nie bedzie taki cudem.

P.S. GF FX napewno niebędzie kosztować mniej niż 2000zł a kto wie czy nie więcej (mogę się mylić)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko wydaje się piękne aż zbyt piękne ale nie ma co narazie wyciągać wniosków pamiętacie pharelie, niby że miało być super cudo a radzi sobie lediwe z ti 200 tak w ogóle to ATI też ma zamiar wypuścić Radeona na DDR'ach II więc niema co się schzować oprósz ddr'ów II zawyżą taktowanie kary technologie wykonania zmiejszą do 0,13um i GF FX nie bedzie taki cudem.

P.S. GF FX napewno niebędzie kosztować mniej niż 2000zł a kto wie czy nie więcej (mogę się mylić)

ponad 2000 na pewno. a radek 9900 pewnie bedzie szybszy od fx'a. :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy wiadomo cosik o wersi LE/MX GF FX?? Wątpie, żeby większość z nas było stać na takie cacko. A na MX, spoko. Tylko, mam nadzieje, że NVidia nie zrobi takiego bydła jak przy 4MX.

ma wyjsc kilka odmian chipu nv30. nie znam konkretow, ale gdzies w necie bylo o tym. bedzie cos na ksztalt mxa napewno. tylko nie wiem, czy bedzie warte uwagi 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy wiadomo cosik o wersi LE/MX GF FX?? Wątpie, żeby większość z nas było stać na takie cacko. A na MX, spoko. Tylko, mam nadzieje, że NVidia nie zrobi takiego bydła jak przy 4MX.

Ma wyjść coś takiego jak NV31 podobno ma mieć wydajność TI4600 i znacznie lepszy FSAA i AF.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma wyjść coś takiego jak NV31 podobno ma mieć wydajność TI4600 i znacznie lepszy FSAA i AF.

no nie byłeś troszke szybszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spox, ale jak by sie to nazywało GeForce FX MX :?: :D :D

nawet jesli to tylko zeby to nie było tak jak z gf4mx bo to jest shit...

Pozdroovca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ponad 2000 na pewno. a radek 9900 pewnie bedzie szybszy od fx'a. :cry:

Jeśli te wyniki to prawda to wątpie w Radku 9900 mają chyba tylko zmienić pamięci na DDR2 czyli zwiększą tylko przepustowość z 19,6 GB/S do 32GB/S !!! No chyba że dołożą 1 TMU na potok .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To bedzie napewno super karta...jesli bedziesz mial 21" monitor ktory pozwoil na wyswietlanie grafiki w 2000+ rozdzielczosci. Inaczej nie ma potrzeby miec taka karte bo 1600x1200 nawet GF4Ti4600 jest dobra (bez FSAA :( )

Tak swoja droga to sie czlowiek jaral jeszcze nie dawno jak bylo sie w stanie przekroczyc 10,000 punktow w 3dMark2001.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...