Skocz do zawartości
wako

Problem Z Haslem Do Laptopa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Ostatnio moj brat kupil sobie nowego laptopa, wiec dostalem jego starego nie-w-pelni-sprawnego. Problemem bylo zasilanie, ale juz problem prawie rozwiazałem... Brat mial w komputerze haslo jurist, wiec postanowilem je zmienic w biosie, a wlasciwie to zablokowac, bo nie uwazalem, ze jest mi potrzebne. Operacja zakonczyla sie niby bez problemow (pass disabled) ale od teraz tuz po odpaleniu komputera wita mnie komunikat: "Enter Current Password". Laptop to zapewne... Twinhead (nie jestem pewien pierwszej nazwy czlonu... bo tylko head jest napisane) efio 3200 ale z 10gb hdd. Plyta glowna jest na biosie AMI. Specyfikacja samego komputera to PIII 1GHz, 128mb ram, sis630 lub 730 (wbudowany), 1x usb, dvd-rom

Hasla uniwersalne raczej rady nie daja... choc dzis je jeszcze raz sprawdze... programy, ktore maja wyciagac hasla tym bardziej, bo nie bootuje sie nawet dyskietka - prosba o bios pojawia sie tuz po uruchomieniu komputera, nie przy zmianie ustawien w biosie...

Bardzo bym prosil o odpowiedz jak moge sie pozbyc tego nieznanego hasla...

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mógłbyś próbować z baterią, ale laptopa raczej nie rozkręcisz... mimo wszystko próbuj z uniwersalnymi... tu masz listę: http://www.technik.swiebodzin.pl/edukacja/...os/password.htm i poradnik z róznymi sposobami obchodzenia haseł. Mam nadzieję, że pomoże...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaraz je wyprobuje... / aku. juz padl ;)

moze dodam jeszcze, ze z tylu laptopa jest nalepka na ktorej jest napisane, ze to "model no. N340S8"

moze to jest i oznaczenie do mobo, ale nie nigdzie manuala znalezc nie moge... a brat zdaje sie, ze tez juz go nie ma... :(

EDIT:

sprawdzilem juz chyba wszystkie mozliwe uniwersalne hasla :( niestety ZADNE z nich nie zdalo egzaminu, udalo mi sie odlaczyc hdd wiec teraz wiem, ze nie jest to tez haslo zalozone na hdd (nigdy nic nie wiadomo...)

jutro mam nadzieje, ze znajde czas, by rozkrecic go i sprawdzic, czy wyjecie baterii pomoze mi w tej kwestii... jakkolwiek pojdzie poinformuje w tym poscie

pozdrawiam

Edytowane przez wako

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi