Skocz do zawartości
Piechu

ABIT BD7 czy ASUS P4B266

Rekomendowane odpowiedzi

Jutro bede zamawial plyte pod P4 i nie moge sie zdecydowac. Bede kupowal ABITa BD7 lub ASUSa P4B266. Moze ma ktos jakies doswiadczenia z tymi plytami, lub jakies ciekawe uwagi na ich temat.

Dodam, ze cena obu plyt jest praktycznie identyczna (Abit 530zl, Asus 520zl), wiec kasa nie ma zadnego wplywu na wybor.

Innych plyt nie biore pod uwage, gdyz kupuje z hurtowni a tam wybor jest troche slaby.

Mam nadzieje, ze mnie nikt nie zniszczy za ten test, bo z tego co wiem to juz troche bylo o plytach pod P4 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

nie orientuje sie zabardzo nad intelu, ale firme abit z cala pewnoscia moge ci polecic, z asusami ostatnio byly spore problemy, w testach abit jest lepszy wiec bralbym Abita  :lol:

Problemy a Asusem? Pod Intela? Oj cos Ci sie pomerdalo ;)

Tylko ASUS!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

jak cie stac to ASUS ale slyszalem (czyt. czytalem :) poza tym jest ankieta na forum) za zaraz po nim EPoX jest bardzo dobry (i go zamowilem) bynajmniej ma duze mozliwosci OC

pozdrawiam

a ja tam jestem za asusem P4S533

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

nie orientuje sie zabardzo nad intelu, ale firme abit z cala pewnoscia moge ci polecic, z asusami ostatnio byly spore problemy, w testach abit jest lepszy wiec bralbym Abita  :lol:

Tylko ASUS!

nie wiem jak systuacja wyglada na intelu ale pod AMD te plyty to poprostu smiech, bezpzerwy reklamacje i problemy,zapisywales ustawienia biosu,restart i co on juz ich nie pamietal interesujace

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

No wlasnie, z Asusami jest roznie. Kiedys byly naprawde najlepsze. Chociaz ostatnio widzialem 3 padniete abity :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat
  Cytat

Tylko ASUS!

nie wiem jak systuacja wyglada na intelu ale pod AMD te plyty to poprostu smiech, bezpzerwy reklamacje i problemy,zapisywales ustawienia biosu,restart i co on juz ich nie pamietal interesujace

O chlopie Asus pod Intela robi najwspanialsze plyty pod Sloncem. CUSL2, TUSL2-C mialem przyjemnosc miec je. Czekam na P4B533 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

pzegladalem wlasnie testy i wniosek moj taki ze ten asus nie zachwyca wydajnoscia niestety w testach braklo abita ale juz EPOX byl lepszy od tego ASUSA

w jaich testach

prosze odpowiedz natychmiast bo wlasnie kupuje sprzet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

rzuć linkiem

prosze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

pzegladalem wlasnie testy i wniosek moj taki ze ten asus nie zachwyca wydajnoscia niestety w testach braklo abita ale juz EPOX byl lepszy od tego ASUSA

w jaich testach

prosze odpowiedz natychmiast bo wlasnie kupuje sprzet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

rzuć linkiem

prosze

sory ze tak puzno ale do wieczora siedzialem w budzie

tu masz linki sa tu obie plyty w zasadzie w testach wypadaja podobnie raz lepiej asus raz abit ale w podsumowaniu pisze dlaczego lepiej abit

http://www.tomshardware.com/mainboard/02q1...i845ddr-27.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat
  Cytat

w jaich testach

rzuć linkiem

prosze

sory ze tak puzno ale do wieczora siedzialem w budzie

tu masz linki sa tu obie plyty w zasadzie w testach wypadaja podobnie raz lepiej asus raz abit ale w podsumowaniu pisze dlaczego lepiej abit

http://www.tomshardware.com/mainboard/02q1...i845ddr-27.html

ale te testy sa pod chipsetem intela a ja tu mówie o asusie na sisie 645dx

a nie na intelu 845d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

No i zamowilem sobie ABITa BD7  :)

doskonały wybór :lol:

płyta ma naprawde zajebisty BIOS, jak juz będziesz miał to powiedz czy taki jak w AT7 , mozliwosc podnoszenia napiecia dla pamieci, rozne dzielniki AGP itp. pochwal sie, a jakiego P4 na to wkladasz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

doskonały wybór :lol: 

płyta ma naprawde zajebisty BIOS, jak juz będziesz miał to powiedz czy taki jak w AT7 , mozliwosc podnoszenia napiecia dla pamieci, rozne dzielniki AGP itp. pochwal sie, a jakiego P4 na to wkladasz?

Procek bedzie P4 1.6 A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

No i zamowilem sobie ABITa BD7  :)

No i mnie zalatwili, tam gdzie zamawialem tego abita Bd7 juz go nie ma :(

Jednak moze wyjdzie mi to na lepsze :)

Zastanawiam sie czy czasem nie isc na calosc i nie kupic Asusa P4S533.

A co myslicie o Abicie BD7-II, ma niby obsluge DDR333. Widzial moze ktos jakies ciakawe testy tej plytki (abita) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcialem kupic w komputroniku Asusa P4S533 ale nie maja na stanie, wiec zamowilem Abita Bd7-II (bede mial w poniedzialek).

Wiecie moze czy mozna wlazyc grafe G3 do starej plyty gdzie zasilanie AGP jest 3.3V ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...