Skocz do zawartości
zasadny

Nie Bootuje Zadnego Cd Ani Dvd Przy Starcie:( Notebook Toshiba M40-236 Nagdywarka Dvd

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam problem mialem ostatnio nieprzewiwdywalne sformatowanie dysku. tzn cos sie zchrzanilo i jak uruchomilem kompa

nic na nim nie bylo, ale to jest malo wazne. zainstalowalem windowsa xp pro z cd ale nei tej dostarczonej przez Toshibe. w sumie wszystko smiga ok lecz chcialem zainstalowac linuxa i zauwazylem ze nie bootuje cd ani dvd. sprawdzalem ta cd z ktorej instalowalem wina xp pro i tez jej nei czyta przy starcie tak samo jak tej od producenta. ustawilem oczywiscie botowanie z cd w biosie. ale to nic nie pomoglo;(

pomocy!!!:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam mam problem mialem ostatnio nieprzewiwdywalne sformatowanie dysku. tzn cos sie zchrzanilo i jak uruchomilem kompa

nic na nim nie bylo, ale to jest malo wazne. zainstalowalem windowsa xp pro z cd ale nei tej dostarczonej przez Toshibe. w sumie wszystko smiga ok lecz chcialem zainstalowac linuxa i zauwazylem ze nie bootuje cd ani dvd. sprawdzalem ta cd z ktorej instalowalem wina xp pro i tez jej nei czyta przy starcie tak samo jak tej od producenta. ustawilem oczywiscie botowanie z cd w biosie. ale to nic nie pomoglo;(

pomocy!!!:)

slyszalem ze podczas startu trzeba trzymac wcisniete C z klawiatury probowales. Nie wiem nic wieciej to mi tylko przyszlo do glowy wiec sorki jesli cie jakos urazilem. pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam ten sam problem, kolezanka dzwonila ze sformatowala dysk, nie chciala angielskiego windowsa z plytek recovery. Wklada teraz cd z windowsem a tu zonk - nie botuje. To samo jest z innymi botowalnymi plytkami. Notebook to HP Presario V5000, moze ktos pomoze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim acerze mialem ten sam problem po wgraniu złego firmware do napedu - zamiast slave'a wgralem dla master'a i mimo , ze naped dzialal w windzie, botowac nie chcialo. Ponowne wgranie FW dla slave rozwiazalo probelem. Jesli ktos z was bawil sie firmwarami moze to byc przyczyną ewentualnych problemow z bootem. Jesli nie ...to coz , sprobojcie z innymi napedami ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi