zasadny Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 witam mam problem mialem ostatnio nieprzewiwdywalne sformatowanie dysku. tzn cos sie zchrzanilo i jak uruchomilem kompa nic na nim nie bylo, ale to jest malo wazne. zainstalowalem windowsa xp pro z cd ale nei tej dostarczonej przez Toshibe. w sumie wszystko smiga ok lecz chcialem zainstalowac linuxa i zauwazylem ze nie bootuje cd ani dvd. sprawdzalem ta cd z ktorej instalowalem wina xp pro i tez jej nei czyta przy starcie tak samo jak tej od producenta. ustawilem oczywiscie botowanie z cd w biosie. ale to nic nie pomoglo;( pomocy!!!:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radior Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 witam mam problem mialem ostatnio nieprzewiwdywalne sformatowanie dysku. tzn cos sie zchrzanilo i jak uruchomilem kompa nic na nim nie bylo, ale to jest malo wazne. zainstalowalem windowsa xp pro z cd ale nei tej dostarczonej przez Toshibe. w sumie wszystko smiga ok lecz chcialem zainstalowac linuxa i zauwazylem ze nie bootuje cd ani dvd. sprawdzalem ta cd z ktorej instalowalem wina xp pro i tez jej nei czyta przy starcie tak samo jak tej od producenta. ustawilem oczywiscie botowanie z cd w biosie. ale to nic nie pomoglo;( pomocy!!!:) slyszalem ze podczas startu trzeba trzymac wcisniete C z klawiatury probowales. Nie wiem nic wieciej to mi tylko przyszlo do glowy wiec sorki jesli cie jakos urazilem. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 mam ten sam problem, kolezanka dzwonila ze sformatowala dysk, nie chciala angielskiego windowsa z plytek recovery. Wklada teraz cd z windowsem a tu zonk - nie botuje. To samo jest z innymi botowalnymi plytkami. Notebook to HP Presario V5000, moze ktos pomoze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
genonef Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 W moim acerze mialem ten sam problem po wgraniu złego firmware do napedu - zamiast slave'a wgralem dla master'a i mimo , ze naped dzialal w windzie, botowac nie chcialo. Ponowne wgranie FW dla slave rozwiazalo probelem. Jesli ktos z was bawil sie firmwarami moze to byc przyczyną ewentualnych problemow z bootem. Jesli nie ...to coz , sprobojcie z innymi napedami ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...