Skocz do zawartości
Spinacz

Jaki Zasilacz?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam obecnie mobo: solteka sl-75frn2l na niej bartona 2500@3200 1gb ramu kingmax i chce kupic GF6600GT Galaxy 1,6ns 128MB i nie wiem jaki zasilacz kupic do tego zestawu? Mam obecnie megabajta 350W i przypuszczam ze nie wystarczy. Co mi mozecie polecic? najlepiej cichy i wydajny :) bo ten moj to tak glosno chodzi ze sie nie da :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam sie nad tym taganem i huntkeyem. Ktory lepszy??:> Huntkey to polska firma? bo jak tak to chyba odpada:p wchodzilem na huntkey.pl i sama strona moze jusz swiadczyc o firmie ( nie dziala :( )

Edytowane przez Spinacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz nie musi byc taki cichy. z tego co patrzylem na testy zasilaczy to itak bedzie cichszy od mojego megabajta:P wiec mam kupic Tagana TG380-U01? I tam nie ma jakichs modeli zeby nie podszedl pod moja plyte tak ?:)

Modeli? :rolleyes: , hmmm, masz podane dwa KONKRETNE modele, dwóch różnych firm:

- Tagan TG380-U01 - starsza konstrukcja ATX1.3, model wręcz legendarny, odświeżony na potrzeby PCI-E i płyt z gniazdem EATX (udaje zasilacz ATX2.xx :wink: ), cena ok. 230zł,

- Huntkey HK-350AP - nowa konstrukcja ATX2.0, komplet potrzebnych wtyczek (jak u tagana), po prostu dobry zasilacz za ok. 170zł.

Od Ciebie zależy, który zasilacz wybierzesz. Osobiście, na początku, zapolowałbym na Huntkey'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://sklep.komputronik.pl/szukanieproste...=0&sa=&szukaj=1 a jeszcze pytanko czy jest GF6600 Galaxy Ultimte na AGP z wiatrakiem Zalmana? a co do pytania powyzej to chodzi mi o to czy wtyczka od tego Tagana bedzie pasowala do mojego Solteka? Bo tu napisaliscie ze jest ATX1.3 i ATX2.0 to jest różnica we wtyczkach czy nie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://sklep.komputronik.pl/szukanieproste...=0&sa=&szukaj=1 a jeszcze pytanko czy jest GF6600 Galaxy Ultimte na AGP z wiatrakiem Zalmana? a co do pytania powyzej to chodzi mi o to czy wtyczka od tego Tagana bedzie pasowala do mojego Solteka? Bo tu napisaliscie ze jest ATX1.3 i ATX2.0 to jest różnica we wtyczkach czy nie ?

Różnica jest we wtyczce ATX, która ma 24 piny zamiast 20. Te zasilacze mają odpinane dodatkowe 4 piny, więc nie będzie problemu :wink: .

Chyba chodzi Ci o GF6600GT :rolleyes: . Jeżeli tak, to jest taka wersja, ale trudno dostępna: http://www.esc.pl/product_info.php?product...c7186a73ba3f800

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mozecie polecic mi jakas inna alternatywe dla tej karty? bo zasilacz to wezme tego Tagana. Ale z tego co chodzilem po sklepach dzis to nigdzie nie moaja takiej karty a nawet niemoga jej sprowadzic:( wiec co mozecie mi zaproponowac porownywalnego ?? a moze lepszego ?:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi