Spinacz Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Mam obecnie mobo: solteka sl-75frn2l na niej bartona 2500@3200 1gb ramu kingmax i chce kupic GF6600GT Galaxy 1,6ns 128MB i nie wiem jaki zasilacz kupic do tego zestawu? Mam obecnie megabajta 350W i przypuszczam ze nie wystarczy. Co mi mozecie polecic? najlepiej cichy i wydajny :) bo ten moj to tak glosno chodzi ze sie nie da :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Powiedz jeszcze ile mamony chcesz przeznaczyc na nowy nabytek :? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rezo_ Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 W zależności od funduszy, Tagan 380, 420 lub 480 W U01. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinacz Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 No nie drogi ale dobry tak około 200zł moge dać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Bierz jakiego Huntkey'a HK350 lub 400 ,a jak nie to jakiegos szefa od Delty :wink: Tagany chyba odpadaja ,bo to wydatek rzedu ~230zl :? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziu Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Huntkey HK-350AP - ok. 170zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinacz Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 tak 230zł to jeszcze moge dac. Tylko zeby byl dobry i zeby nic sie nie wieszalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 tak 230zł to jeszcze moge dac. Tylko zeby byl dobry i zeby nic sie nie wieszalo.No to Tagan TG380-U01 będzie idealnym wyborem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziu Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 @Spinacz: Przy Twoim obecnym konfigu (a nawet po modernizacji) z Huntkey'em nie powinno być problemu - nawet się nie spoci :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinacz Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 (edytowane) Zastanawiam sie nad tym taganem i huntkeyem. Ktory lepszy??:> Huntkey to polska firma? bo jak tak to chyba odpada:p wchodzilem na huntkey.pl i sama strona moze jusz swiadczyc o firmie ( nie dziala :( ) Edytowane 19 Lutego 2006 przez Spinacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Problem z HK350 moze byc tez taki ze juz ciezko dostac ten model :? Wez Tagana chociaz te nowe rewizje podobno nie naleza do cichych :-| pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinacz Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Juz nie musi byc taki cichy. z tego co patrzylem na testy zasilaczy to itak bedzie cichszy od mojego megabajta:P wiec mam kupic Tagana TG380-U01? I tam nie ma jakichs modeli zeby nie podszedl pod moja plyte tak ?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziu Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Juz nie musi byc taki cichy. z tego co patrzylem na testy zasilaczy to itak bedzie cichszy od mojego megabajta:P wiec mam kupic Tagana TG380-U01? I tam nie ma jakichs modeli zeby nie podszedl pod moja plyte tak ?:) Modeli? :rolleyes: , hmmm, masz podane dwa KONKRETNE modele, dwóch różnych firm: - Tagan TG380-U01 - starsza konstrukcja ATX1.3, model wręcz legendarny, odświeżony na potrzeby PCI-E i płyt z gniazdem EATX (udaje zasilacz ATX2.xx :wink: ), cena ok. 230zł, - Huntkey HK-350AP - nowa konstrukcja ATX2.0, komplet potrzebnych wtyczek (jak u tagana), po prostu dobry zasilacz za ok. 170zł. Od Ciebie zależy, który zasilacz wybierzesz. Osobiście, na początku, zapolowałbym na Huntkey'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinacz Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 http://sklep.komputronik.pl/szukanieproste...=0&sa=&szukaj=1 a jeszcze pytanko czy jest GF6600 Galaxy Ultimte na AGP z wiatrakiem Zalmana? a co do pytania powyzej to chodzi mi o to czy wtyczka od tego Tagana bedzie pasowala do mojego Solteka? Bo tu napisaliscie ze jest ATX1.3 i ATX2.0 to jest różnica we wtyczkach czy nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziu Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 http://sklep.komputronik.pl/szukanieproste...=0&sa=&szukaj=1 a jeszcze pytanko czy jest GF6600 Galaxy Ultimte na AGP z wiatrakiem Zalmana? a co do pytania powyzej to chodzi mi o to czy wtyczka od tego Tagana bedzie pasowala do mojego Solteka? Bo tu napisaliscie ze jest ATX1.3 i ATX2.0 to jest różnica we wtyczkach czy nie ?Różnica jest we wtyczce ATX, która ma 24 piny zamiast 20. Te zasilacze mają odpinane dodatkowe 4 piny, więc nie będzie problemu :wink: . Chyba chodzi Ci o GF6600GT :rolleyes: . Jeżeli tak, to jest taka wersja, ale trudno dostępna: http://www.esc.pl/product_info.php?product...c7186a73ba3f800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinacz Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 A mozecie polecic mi jakas inna alternatywe dla tej karty? bo zasilacz to wezme tego Tagana. Ale z tego co chodzilem po sklepach dzis to nigdzie nie moaja takiej karty a nawet niemoga jej sprowadzic:( wiec co mozecie mi zaproponowac porownywalnego ?? a moze lepszego ?:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziu Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 W okolicach 550zł nic lepszego od GeForce'a 6600GT nie ma. Bezpośredni konkurent - Radeon X800GT kosztuje ok. 650zł - to już niedaleko do GeForce'a 6800, który często jest modowalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...