fabiozo Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Mam taki problem (system win XP pro): Komputer główny dostaje internet przez karte ( LAN1 ) i powiien udostępniać internet dla 2ch komputerów, dla jednego przez (LAN2) i dla laptopa przez (WLAN 3 - karta ASMAX PCI511g ). Pojedyńczo jest możliwe udostępnianie, a wiec albo mam net w laptopie albo w drugim kompie, gdy chcem zrobić połączenie mostkowane kreatorowi sie to nie udaje. wcześniej łaczyłęm neta przez kabele i sie robiło połaczenie mostkowe i na 3 kompach był internet. Możliwe jest zmostkowanie jakos tego połaczenia by udostęniac internet i przez lan i przez WIFI dla laptopa ?? Może ktoś znajakieś oprogramowanie ?? Może komuś sie udało stwożyć taką podsieć ?? z góry dziękuje za pomoc, szukałem na forum i nic co by pomogło nie znalazłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tooomasz Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Najpierw wyłącz udostępnianie połączenia, następnie utwórz połączenie mostkowe z LAN2 i WLAN3 i dopiero potem udostepnij połączenie. Mostek sieciowy (LAN2 i WLAN3) będą miały to samo IP (standardowo dla XPka 192.168.0.1). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...