zulus5ooo Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 (edytowane) mam pytanie bardzo lamerskie i wręcz żenujące, jednak je zadam... :D czy ktoś zajmuje się robieniem obudów na zamówienie? znaczy się taka pseudo-modowana (nie musi być jakaś ultra bajerska) czy ewentualnie osoby, które modowały swoją starszą budę, a potem robiły nowe projekty - robią coś z tymi poprzednimi? czy może je sprzedają? albo byłyby zainteresowane ich sprzedażą? sam nie mam ani czasu, ani ochoty, ani tym bardziej zdolności do takich rzeczy i plisss nie piszczie, że to daje dużą frajdę i uczucie spełnienia - tak, wiem, rozumiem, że jak się zrobi samemu to daje dużo radości i w ogóle, ale naprawdę nie zabieram się do takiej roboty samemu i raczej nie zamierzam... Edytowane 19 Lutego 2006 przez zulus5ooo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanathea Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 buda, pomysl, materialy, narzedzia, czas poswiecony przy modyfikacjach no i unikalnosc - to wszystko zapewne bedzie wliczone w cene takiej obudowy. O ile ktorys z uzytkownikow wyrazi chec odsprzedania swojej perelki. Na twoim miejscu przeszukalbym najpopularniesze sklepy online badz allegro i wybralbym taka obudowe ktora bez zadnych przerobek najbardziej mi sie podoba i byloby po problemie (Teraz juz okno+katoda=m0d :angry: wiec z tym tez nie bedzie problemu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quarantino Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 ostatnio na sprzedaż byla zajebista buda forest czy jakośtak (okno z wzorem drzewa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 na allegro byla ostatnio buda pomalowana cala w klimacie nfs mw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 na allegro byla ostatnio buda pomalowana cala w klimacie nfs mw nawet jeszze jest http://allegro.pl/item86507762__pc_art_po_...rawdz_sam_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Na 90% jest oklejona folią z nadrukiem, tak jak się robi na samochodach z reklamą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulus5ooo Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 buda, pomysl, materialy, narzedzia, czas poswiecony przy modyfikacjach no i unikalnosc - to wszystko zapewne bedzie wliczone w cene takiej obudowy. O ile ktorys z uzytkownikow wyrazi chec odsprzedania swojej perelki. Na twoim miejscu przeszukalbym najpopularniesze sklepy online badz allegro i wybralbym taka obudowe ktora bez zadnych przerobek najbardziej mi sie podoba i byloby po problemie (Teraz juz okno+katoda=m0d :angry: wiec z tym tez nie bedzie problemu) ano zdaje sobie sprawę z tego wszystkiego, chociaż prawde mówiąc jeśli chodzi o "modyfikacje", "unikalność", a nawet "okno i katodę" to wcale mi na tym nie zależy... problem już kiedyś poruszałem - chodzi głównie o to, że potrzebuję obudowy nieco większej niż standardowy MIDI ATX, ale o specyficznych wymiarach, gdyż nie mieści mi się na półce pod burkiem... przeszukałem już sporo materiałów od różnych producentów, ale z każdą jest coś nie tak (szczególnie właśnie w wymiarach...) chodzi mi tak naprawdę o najprostszą budę, tylko o specyficznych wymiarach (pseudo BIG tower), no i ewentualne miejsca na wiatraki byłyby bardzo mile widzane... nawet jeszcze jest (...) dzięki wielkie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 (edytowane) U nas problem polega na tym ze ciezko sprzedac zmodowana bude w dobrej cenie. Jesli ktos siedzi nad tym pare miesiecy, ma jednak jakis pomysl i osiaga naprawde niezly efekt to potem moze tylko puscic to za bezcen na allegro (po kosztach materialow...). Mentalnosc kupujacych w zdecydowanej wiekszosci jest taka ze "przez to mozna zrobic samemu; to nie jest tyle warte ect". Albo porownuja cene budy z np cenami jakichs chieftecow argumentujac swoje zdanie (ze np za drogo). Dlatego wielu userow woli zostawic swoje starsze blaszaki w piwnicy niejako "na pamiatke" bo jednak tez to przedstawia jakas wartosc sentymentalną. Gdyby modowane budy osiagaly ceny przynajmniej firmowych coolermasterow czy Tt, ktore najczesciej sa znacznie lepiej wykonane, ale w przeciwienstwie do modow nieoryginalne to by mysle na allegro bylo znacznie wiecej ciekawych pomyslow. Btw np projekt WindForce z mojego sig'a wlasnie ląduje w zaciszu piwnicy jako pierwszy eksponat mojego malego muzeum :wink: Edytowane 19 Lutego 2006 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 problem już kiedyś poruszałem - chodzi głównie o to, że potrzebuję obudowy nieco większej niż standardowy MIDI ATX, ale o specyficznych wymiarach, gdyż nie mieści mi się na półce pod burkiem... przeszukałem już sporo materiałów od różnych producentów, ale z każdą jest coś nie tak (szczególnie właśnie w wymiarach...) chodzi mi tak naprawdę o najprostszą budę, tylko o specyficznych wymiarach (pseudo BIG tower), no i ewentualne miejsca na wiatraki byłyby bardzo mile widzane... Najlepszy i jedyny pomysł na taka bude? Zmontowac samemu z dwoch innych. Duzo pracy to nie wymaga, po prostu dodajesz troche blachy na dole lub u gory dokladasz jedna zatoke 5.25, podnosisz miejsce na zasilacz wyzej...front robisz metoda plastik - szpachla. Powiesz - jasne, w teorii wszystko jest proste... Owszem, mialbys racje. Ale to juz sprawdzona metoda, w prawdzie nigdy nie skonczylem projektu, ale budy bez frontu i niepomalowana uzywalem ponad 1,5 roku (zanim znalazlem Skytowera) Gdybyś mieszkal blizej mozna by bylo cos razem wymyslic na targi, ciagnie mnie zeby w koncu wziac flexa do reki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...