Skocz do zawartości
Tolos

Podłączanie Tv Do Komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Zamierzam kupić telewizor koło 29 cali i mam zamiar podłączyć go do komputera. Czym kierować się przy wyborze TV aby podłączenie było możliwe i aby jakość obrazu była w porządku. Aktualnie posiadam kartę graficzną Gf4 MX440 która posiada wyjście TV , ale jeżeli jakość obrazu na TV ma być słaba to jestem skłonny ją wymienić. Tylko na jaką? I jaki telewizor?

Dzieki! czekam na odpowiedzi. Pozdrawiam!

Edytowane przez Tolos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radeony tak, rowniez te starsze (wszystkie, ktore maja uklad Ati Rage Theater). Swietny obraz maja tez karty Matroxa, ale tych trzeba szukac na gieldzie/allegro raczej.

Nie wiem jak powyzsze sie ma do kart z wyjsciem Component (zakaldajac, ze TV ma takie wejscie), bo nie mialem okazji porownac.

Jesli chodzi o kable, to chyba najlepszy obraz bedzie z S-VHS (S-Video).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącze się do tego Tematu zeby nie zaczynać nowego

Chcialem podłączyć TV do komputera no i okej wszystko ładnie

kabelki podpiąłem działa tylko że telewizor ma tylko 1 opcje VGA(640x460)

kiedy wezme jakąkolwiek wyższą to jest czarny ekran

i teraz moje pytanie czy jest jakis program, albo da sie zmienic cos

w ustawieniach aby wyciągnąć na TV wyższą rozdziałke

czy jest to niemozliwe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

telewizor ma rozdzielczość 628 x 582 pixele w standardzie PAL... i jakotak nei da się tego zmienić.. TV w odróżnieniu od monitora nie pozwala na zmianę rozdzeilczości, chyba że nowsze modele (np panoramiczne 16:9)

Poza tym jakim programem chcesz to zmienić? Co ma program na komputerze do telewizora... Monitor daje się sterowac z komputera gdyż po to został stworzony.. a TV to jest oddzielne urządzenie.. ono tlyko pobiera sygnał wizyjny z komputera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej no mówie przcież że TV nie obsuguje różnych rozdzielczości tak jak monitor.. jakąkolwiek wybierzesz na kompie ona i tak zostanie zmieniona na telewizyjną... Dlatego też na kompie zazwyczja ustawia isę rozdziąłki ponizej 800x600.. bo z wyższymi nie pójdzie TV

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej no mówie przcież że TV nie obsuguje różnych rozdzielczości tak jak monitor.. jakąkolwiek wybierzesz na kompie ona i tak zostanie zmieniona na telewizyjną... Dlatego też na kompie zazwyczja ustawia isę rozdziąłki ponizej 800x600.. bo z wyższymi nie pójdzie TV

a czy na takim przenośnym odtwarzaczu DVD można ustawić rozdzielczość wiekszą niż te 640x480? bo mam właśnie taki i ma AV in i AV OUT i jeszcze ma s-video 4 pinowe tylko że to jest chyba tylko wyjście a nie wejście

pytam bo musiał bym kupić kabelek taki???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi