Tolos Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 (edytowane) Witam! Zamierzam kupić telewizor koło 29 cali i mam zamiar podłączyć go do komputera. Czym kierować się przy wyborze TV aby podłączenie było możliwe i aby jakość obrazu była w porządku. Aktualnie posiadam kartę graficzną Gf4 MX440 która posiada wyjście TV , ale jeżeli jakość obrazu na TV ma być słaba to jestem skłonny ją wymienić. Tylko na jaką? I jaki telewizor? Dzieki! czekam na odpowiedzi. Pozdrawiam! Edytowane 19 Lutego 2006 przez Tolos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 podobno radeony maja lepszy tv-out Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Radeony tak, rowniez te starsze (wszystkie, ktore maja uklad Ati Rage Theater). Swietny obraz maja tez karty Matroxa, ale tych trzeba szukac na gieldzie/allegro raczej. Nie wiem jak powyzsze sie ma do kart z wyjsciem Component (zakaldajac, ze TV ma takie wejscie), bo nie mialem okazji porownac. Jesli chodzi o kable, to chyba najlepszy obraz bedzie z S-VHS (S-Video). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjkuba Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Dołącze się do tego Tematu zeby nie zaczynać nowego Chcialem podłączyć TV do komputera no i okej wszystko ładnie kabelki podpiąłem działa tylko że telewizor ma tylko 1 opcje VGA(640x460) kiedy wezme jakąkolwiek wyższą to jest czarny ekran i teraz moje pytanie czy jest jakis program, albo da sie zmienic cos w ustawieniach aby wyciągnąć na TV wyższą rozdziałke czy jest to niemozliwe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 telewizor ma rozdzielczość 628 x 582 pixele w standardzie PAL... i jakotak nei da się tego zmienić.. TV w odróżnieniu od monitora nie pozwala na zmianę rozdzeilczości, chyba że nowsze modele (np panoramiczne 16:9) Poza tym jakim programem chcesz to zmienić? Co ma program na komputerze do telewizora... Monitor daje się sterowac z komputera gdyż po to został stworzony.. a TV to jest oddzielne urządzenie.. ono tlyko pobiera sygnał wizyjny z komputera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kRZyCHu89 Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 bjkuba spróbuj programem tvtool. pozdro :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemaS246 Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 ja podłączyłem tv z kompem przez kabel s-video i jeden kabel do dzwiekówki i do tv i mam obraz i dzwięk :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjkuba Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 No tak ja też mam obraz i dzwięk ale jaką mozesz rozdziałke ustawic maxymalną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 ej no mówie przcież że TV nie obsuguje różnych rozdzielczości tak jak monitor.. jakąkolwiek wybierzesz na kompie ona i tak zostanie zmieniona na telewizyjną... Dlatego też na kompie zazwyczja ustawia isę rozdziąłki ponizej 800x600.. bo z wyższymi nie pójdzie TV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 ej no mówie przcież że TV nie obsuguje różnych rozdzielczości tak jak monitor.. jakąkolwiek wybierzesz na kompie ona i tak zostanie zmieniona na telewizyjną... Dlatego też na kompie zazwyczja ustawia isę rozdziąłki ponizej 800x600.. bo z wyższymi nie pójdzie TVa czy na takim przenośnym odtwarzaczu DVD można ustawić rozdzielczość wiekszą niż te 640x480? bo mam właśnie taki i ma AV in i AV OUT i jeszcze ma s-video 4 pinowe tylko że to jest chyba tylko wyjście a nie wejście pytam bo musiał bym kupić kabelek taki??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 a tego to już nie wiem... msuuałbym mieć to w łapach przez tydzień :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...