gorky1000 Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 witam, pamiec patriot 2x512 xblk idzie synchro z szyna czyli 240x11 timingi 2-3-2-5 mam zmienic na jakies inne? wydaje mi sie ze komp troche wolniej chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksyho Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 witam, pamiec patriot 2x512 xblk idzie synchro z szyna czyli 240x11 timingi 2-3-2-5 mam zmienic na jakies inne? wydaje mi sie ze komp troche wolniej chodzi Teoretycznie najlepiej gdy suma pierwszych 3 timingów jest równa (CAS, Ras2Cas, RasPrecharge) jest równa "Tras", czyli w Twoim przpadku 2+3+2=7. Wynikałoby z tego, że optymalne timingi dla Ciebie to 2-3-2-7. Tak na prawdę to kwestia testów i porównania wydajności na różnych ustawieniach (np. na Nforce2 najlepszą wydajność osiągało się po ustawieniu Tras na 10 lub 11 - niezależnie od innych timingów). Skoro zmiana jest tak zauważalna to sprawdź lepiej parametr 1T (bo może przestawił Ci się na 2T, a to już spora różnica). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky1000 Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Teoretycznie najlepiej gdy suma pierwszych 3 timingów jest równa (CAS, Ras2Cas, RasPrecharge) jest równa "Tras", czyli w Twoim przpadku 2+3+2=7. Wynikałoby z tego, że optymalne timingi dla Ciebie to 2-3-2-7. Tak na prawdę to kwestia testów i porównania wydajności na różnych ustawieniach (np. na Nforce2 najlepszą wydajność osiągało się po ustawieniu Tras na 10 lub 11 - niezależnie od innych timingów). Skoro zmiana jest tak zauważalna to sprawdź lepiej parametr 1T (bo może przestawił Ci się na 2T, a to już spora różnica). 1T jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 witam, pamiec patriot 2x512 xblk idzie synchro z szyna czyli 240x11 timingi 2-3-2-5 mam zmienic na jakies inne? wydaje mi sie ze komp troche wolniej chodzi Musisz potestowac i sam sobie odpowiedziec jakie timingi beda najlepsze. Polecam SPi do testow wydajnosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 (edytowane) witam, pamiec patriot 2x512 xblk idzie synchro z szyna czyli 240x11 timingi 2-3-2-5 mam zmienic na jakies inne? wydaje mi sie ze komp troche wolniej chodzi nie mow mi ze widzisz roznice w dzialaniu komputera / systemu przy roznych timingach ? :lol: Edytowane 19 Lutego 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PabloHasan Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 To jak kiedys serwisant mi opowiadal, jak to klient przyszedl do sklepu zareklamowac monitor, ktory to rzekomo mial 90MHz odswiezanie zamiast 100 jak ustawial. Przyniosl go wlaczyl i pokazujac palcem mowi o widzi Pan .... 2 serwisantow, szef, 2 handlowcow i jakis klient nie widzieli... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...