wampir Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Czy moglby mi ktos powiedziec o co w tym biega ale na moim przykladzie Mam fsb 141 i pamieci na Hclk +33 a jak komp staruje to mi pokazuje DDR 266 ( informacja pod testem pamieci , 1 ekran po wlaczeniu kompa) w sandrze tez pokazuje 266 czyli jak to w koncu dziala przecie powinno byc cos kolo 340 MHZ ? Sprzet w sigu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filutek Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Sprobuj zwiekszyc napiecie pamieci. Nie mam innego pomyslu co moze byc przyczyna... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Nie kumasz o co chodzi komp nie jest niestabilny poprostu po podkreceniu nie wiem gdzie sprawdzic czy sie podkrecil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 W WCPUID sprawdz tam bedziesz mial pewnosc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 sciagnalem z in4 ten programik ale on tylko pokazuje ze mam 256 Mb a miejsce gdzie powiny byc Mhz jest nieaktywne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filutek Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 Nie kumasz o co chodzi komp nie jest niestabilny poprostu po podkreceniu nie wiem gdzie sprawdzic czy sie podkrecil Kum kum polecam porgram Sisoftware Sandra. Tam znajdziesz zegar procka i szyne na ktorej pracuja pamieci kum kum ;) Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 Nie kumasz o co chodzi komp nie jest niestabilny poprostu po podkreceniu nie wiem gdzie sprawdzic czy sie podkrecil Kum kum polecam porgram Sisoftware Sandra. Tam znajdziesz zegar procka i szyne na ktorej pracuja pamieci kum kum ;) Pozdr. Kum Kum Kum Kum chyba nie doczytałes pierwszego posta sandra tez mu podaje 266. Najlepiej sprawdz np w sandrze czy podskoczyła wydajnosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filutek Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 Nie kumasz o co chodzi komp nie jest niestabilny poprostu po podkreceniu nie wiem gdzie sprawdzic czy sie podkrecil Kum kum polecam porgram Sisoftware Sandra. Tam znajdziesz zegar procka i szyne na ktorej pracuja pamieci kum kum ;) Pozdr. Kum Kum Kum Kum chyba nie doczytałes pierwszego posta sandra tez mu podaje 266. Najlepiej sprawdz np w sandrze czy podskoczyła wydajnosc No tak Songoku :) Masz oczywiscie racje :) Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 Co do msi to bios zawsze podaje 266 i procka nie ważne jak go przekręcisz - przykład - u mnie jak kiedyś kręciłem xp1600+ zapodałem szynę 152 - proc chodził na 1600MHz a pamięć na 304 - bios dalej wyświetlał XP1600+ (zamiast 1900+) i pamięc 266 - zobacz w WhatCPU ile jest FSB - będziesz widział czy podkęcony. Niestabilny jest dlatego że pamięci chodzą ci na 176 (fsb*5/4). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...