Skocz do zawartości
Dzesiu

Co Lepsze 512 Ddr 2 Czy 1024 Ddr

Rekomendowane odpowiedzi

Gość h2opolomatti

JA tez mam takie pytanko tylko ze mam plyte z dual chanel i teraz oplaci mi sie kupic 2 kosci 512 czy 1 kosc 1024 ?? Z gory dzieki za odp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JA tez mam takie pytanko tylko ze mam plyte z dual chanel i teraz oplaci mi sie kupic 2 kosci 512 czy 1 kosc 1024 ?? Z gory dzieki za odp

OT. ddr i ddr2 to zupelnie inne pamieci!!!

Ja bym bral 1 kosc 1024, np. Samsunga UCCC. Dual channel nie daje az tyle, no i mozna dolozyc zawsze 2 kostke do 2GB :) Chyba, ze nie planujesz 2GB, albo zanim bedziesz tyle chcial, to zmienisz platforme na DDR2 - wtedy bierz druga kostke 512 do tej co masz (jesli jednak masz kupic 2x512, to 1x1024 bedzie lepsze).

Edytowane przez ridczak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OT. ddr i ddr2 to zupelnie inne pamieci!!!

Ja bym bral 1 kosc 1024, np. Samsunga UCCC. Dual channel nie daje az tyle, no i mozna dolozyc zawsze 2 kostke do 2GB :) Chyba, ze nie planujesz 2GB, albo zanim bedziesz tyle chcial, to zmienisz platforme na DDR2 - wtedy bierz druga kostke 512 do tej co masz (jesli jednak masz kupic 2x512, to 1x1024 bedzie lepsze).

zaraz przecież on ma platforme 939 wiec dual daje DUZO 939 bez duala to nic innego jak 754 wiec po co było dawc tyle kasy i nie kożystac z duala ??

weź wsadz do kompa dwie kostki napewno bedzie wydajniejszy niz na jednej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie orgazmowalbym sie tak tym dualem. Kiedys dokupi do tego 1GB drugi 1GB i bedzie mial 2GB w dualu + 2 sloty wolne. A tak to wszystkie zapcha.

to sie nie orgazmuj :lol: do czasu "kiedyś" to jak by na to tak patrzec to by sobie mógł kupic 754 i poczekać na am2 a jak juz ma 939 z DUALem to niech z tego korzysta a jak bedzie miał juz 2 GB ramu w czterech slotach i bedzie chciał wiecej to sprzeda kostki po 512 MB i kupi dwie po 2 GB :wink:

Edytowane przez biegi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie orgazmowalbym sie tak tym dualem. Kiedys dokupi do tego 1GB drugi 1GB i bedzie mial 2GB w dualu + 2 sloty wolne. A tak to wszystkie zapcha.

A wziołeś pod uwage że zanim będzie miał kase na drugą kość to minie sporo czasu ? no chyba że szybko zarabia lub zbiera to co innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi