Paweł W. Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Czy da się W SB Live 5.1 wyprowadzić dzwięk 5.1 przez wyj. cyfrowe. Mam pożądny amplituner do kina domowedo, (sygnał AC3 z DVD czyta bez problemu) ale pograć w EAxie już się nie specjalnie da bo daje tylko sygnał stereo przód. Całość podpięta kablem dzek stereo na 2 czincze ( 1 czincz sygnał stereo przód, 2 sygnał tyłu)??? po zespoleniu :) nie gra wogóle - co jest?? Jak zmusić Livka aby przez cyfrowe wyjście szedł pełny sygnał 5.1 (bez AC3) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Poprostu Live 5.1 daje sygnał 5.1 na wyjście cyfrowe jedynie w AC3 (filmy), w każdym innym wypadku idzie zwykłe stereo. Jeśli chcesz mieć 5.1 zawsze, to podłącz analogowo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł W. Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Tak też na razie zrobiłem ale obcina mi możliwość dodadkowej korekcji dzwieku na amplitunerze. NP podbicie basów w wykonaniu Livka wypada dość blado natomiast amplituner robi to zdecydowanie ładniej, że nie wspomnę o jakości przetworników. (dodatkowo zawsze milej kiedy biegnie 1 w miarę cienki kabelek a nie plątanina 3 :D ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...