shark31 Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Witam. Chcę kupić jakieś chłodzenie na mojego bartka do 80zł. Miałem na myśli Pentagrama NXC-100 AlCu ale niewiem jak się sprawuje. Chłodzenie musi pasować również na s.939 bo planuje za jakiś czaś zmnienić płyte i proca na sempa i AsRocka DualSata. Co proponujecie?? PS. Czym się różnią pentagramy NXC od QVC?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Forum co kupić jest przeznaczone na wszystkie dyskusje/flejmy na temat wyboru, wyższości jednego produktu nad drugim. Tematyka tego działu to: * Procesory * Płyty główne * RAM * Karty graficzne * Gotowe zestawy Forum nie jest przeznaczone do dyskusji o wyborze: laptopów, zasilaczy, myszek i klawiatur itp Wszelkie pytania o konkretny produkt, problemy z nim związane, porady itp. należy kierować w odpowiednim dla produktu dziale tematycznym Nie ten dział <_< Pentagram freezone 80-120Cu, sądze że 100Cu będzie najlepszy. Chociaż do 80zł to bierz AlCu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 na socket a i 939 hmmm co do socket a PENTAGRAM FREEZONE QV-100 Al+, jest tani jak barszcz i raczej na nim nie stracisz jak go będziesz sprzedawał, bo to chyba najlepsze rozwiązanie zapłacisz za niego 35zł na allegro, potem za tyle pewnie go sprzedasz a na sempa wrzucisz freezera 64:) który kosztuje tyle ile w nazwie ma bitów;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 ja mam arctica copper lite i na bartku 2500+ jest okolo 42st w stresie (po 3dmarkach) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reinexen Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Ja bym polecał Golfa bo jest uniwersalny,i co ważne miedziany. A wentylator mógłbyś przemontować sobie ze starego. Jest on na pewno konkretniejszy od tego pentka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shark31 Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Więc co?? Lepiej ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> tego GOLFA od Pentagrama?? Ale jak wezme golfa to jeszcze + cena wentylatora, a ja nie mam tyle kasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertoudi Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 (edytowane) kup sobie pentaka qvc100 bo nxc nie wchodzi na socket A. Ja kupiłem w niedziele ostatniego na warszawskiej giełdzie i jestem zadowolony. Tylko musisz sobie jakąs paste dokupić bo ten silikon z zestawu to SZIT kompletny. Qvc ma zapinke soc A i 754/939 a wersja qv jest bez kontrolera obrotów a on sie przydaje bo na max nie jest wcle cich.y Edytowane 22 Lutego 2006 przez mastertoudi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shark31 Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Mastertoudi a jaką masz temp. na tym pentku?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertoudi Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 (edytowane) Jak chodził na 3200 na 1,7v to w prime dochodziło do 49C ale miałem na połowie obrotów ponad, dalej zaczyna być słyszalny. Mam dobrze bude wietrzoną i tunel na boku. Taka buda ma 2 x 90 z przodu swiecące i jeden z tyłu wyciągający wszystko na 5v , a do tego ładnie świeci przez te osłonki :D Jak wszystko było na maxa to na zwykłym taktowaniu miałem 36C w idle, ale wyło to strasznie:D Ten pentak jest bez + ten z plusem troche lepszy. Edytowane 22 Lutego 2006 przez mastertoudi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reinexen Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 A nie wystarcza ci boxowe? ten pentagram ma podobną wydajność do boxowego, tak samo jak i głośność. Jeżeli nie podkręcasz, i nie jesteś wielkim fanem ciszy (jak ja), to boxowe starczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shark31 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 No właśnie chce podkręcać i jestem fanem ciszy :) Coraz bardziej mnie przekonuje ten Thermaltake Golf 325 + jakiś went. i raczej sie na tą wersje zdecyduję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...