Skocz do zawartości
terror

Alternatywa Dla Freezone Xc-80 Al

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie inne (tańsze) chłodzenie byście mi polecili do Radeona 9600 ?? Komputera nie używam do gier raczje ani nie będę podkręcał tej karty. Szukam czegoś cichego i taniego oraz czegoś co mi nie spali karty Mój obecny wentylator coś rzęzi więc pora go wymienić. Zastanawiam się czy nie zakupić jakiegoś oryginalnego chłodzenia z uszkodzonej karty ATI. i jak wysoki jest ten Pentagram ??

pozdrawiam

m.z.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy PENTAGRAM FREEZONE NP-40 Al by wystarczył ?? jest on coprawda do płyt gł. ale ma ten sam rozstaw co moja karta graf. jakiej jest on wysokości ?? i czy wystarczy sam radiator czy wypadałoby do niego zakupić jakiś wentylatorek. Ja w gry nie gram ale moze się zdarzyć że wpadnie jakieś dziecko z rofdziny i czy wtedy się nie przegrzeje podczas gier przy samym radiatorze ?? brać wersję Al czy Cu ?? która się szybciej nagrzeje ??

Edytowane przez terror

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak, ale jakbym pomyślał przyszłościowo i chciał kiedyś zmienić grafikę to czy w nowych kartach przyda mi się ten zestaw chłodzący (rozstaw, mocowanie) ?? i czy jakbym np. włączył jakąś grę to czy sam radiator wystarczy mi na ochlodzenie calej karty ?? (ATI Radeon 9600 ) czy nie spali jej czy wyższych obrotach ??

pozdrawiam

m.z.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi