hulajnoga10 Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Siema, mam problem z moim routerem Dlink DI-624 otóż musze sklonowac adres MAC kart sieciowej i wpisuje w konfiguracji w polu Clone MAC nowy numer MAC karty i wciskam Apply i lipa. Po wejsciu ponownie do konfiguracji routera numer jest taki sam jaki byl wczesniej. Znacie moze jakis inny sposob na rozwiazanie tego problemu? Anybody Help?? musze sklonowac MAC ponieważ ISP ma autoryzacje przez numery kart sieciowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 hm..... clone to wtedy jak jakis wyswietla ( wtedy klonujesz ) ale mozesz recznie wpisa MACa daj jakiegos screena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 (edytowane) no wlasnie klonuje MAC adres mojej karty WIFI, wciskam clone MAC a potem apply, nastepnie pokazuje sie okno i jest napisane The device is restarting i lipa. Wchodze znowu w konfiguracje i MAC jest taki sam jak byl wczesniej. Moj ISP ma autoryzacje przez MAC i wyraznie widac ze predkosc jest mniejsza niz przez karte sieciową przewodową, po jakims czasie blokuje sie internet. Problemu nie ma na karcie z orygialnym maciem bez udziału routera. http://img51.imageshack.us/img51/5512/konf6dk.jpg Edytowane 19 Lutego 2006 przez hulajnoga10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gorgus Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Nie mam przed soba 624. Ale z tego co pamietem to trzeba jeszcze wejsc w Tools i dac Save Settings and Reboot the System Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 tak jak napisalem nic nie klonuj wpisz nowy MAC Apply i juz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 no dobra wpisalem nowy MAC i po ponownym wejsciu w konfiguracje w przegladarce widnieje ten sam stary MAC. da sie jakos sprawdzic na jakim macu pracuje router w tej chwili?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 (edytowane) zakladka status: Edytowane 20 Lutego 2006 przez avecezary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 no niestety MAC jaki byl taki jest, nie da rady go zmienic. Ja juz nie wiem co mam robic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 zrob reset routera i zrob jeszcze raz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 to samo, wielkie dzieki za pomoc. Przejde się do mojego admina zeby przypisal nowy MAC tam w systemie u siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andceg@ Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 U mnie po wgraniu nowego firmware do D-linka pojawił się ten sam problem. Prowdopodobnie robisz Clone po zaznaczeniu "Static IP Address" i po zresetowaniu wraca do starych ustawień. Spróbuj zrobić Clone na "Dynamic IP Address" i zresetuj, a potem zmień na "Static". Powinno pomóc. Przynajmniej u mnie i u kumpla pomogło. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 juz rozwiazalem ten problem, wgrałem inny firmware (nowszy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 juz rozwiazalem ten problem, wgrałem inny firmware (nowszy). a ja wgrałem nowszy firmware i od tego momentu mam ten problem co ty z klonowaniem mac'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Wgraj starszy:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...