Skocz do zawartości
Kaeres

ECS k7s5a i AMIflash

Rekomendowane odpowiedzi

Jak sie zmienia biosa AMIflashem na tej plycie. Ponoc wyszedl nowy bios do tej plyty umozliwiajacy podkrecanie. Nie widzialem AMIflasha na oczy jak tez biosa z tej plyty. Ten broblem przedstawil mi kumpel i powiedzialem, ze mu pomoge z Wasza pomoca :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.ocworkbench.com/bios/ecs/k7s5a/ocwb0318.zip

tu jest bios w wersji beta (dzialajacy bez problemow - sam sprawdzalem), on jest do wersji z lanem ale wrzucilem go na wersje bez lanu (roznica tylko w tym ze sie pojawia opcja w biosie na temat lanu). Nie podkrecalem proca na tym biosie bo znajomi maja za slaby cooler na procku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sciagasz ten plik i flashera ami np. ze strony ecs (chyba aminf332.exe). Robisz sobie dyskietke startowa (ale taka przez format a:/s :) ), zgrywasz te pliki, uruchom kompa z dyskietki i wpisujesz aminf332.exe nazwa_flasha.rom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Sciagasz ten plik i flashera ami np. ze strony ecs (chyba aminf332.exe). Robisz sobie dyskietke startowa (ale taka przez format a:/s :) ), zgrywasz te pliki, uruchom kompa z dyskietki i wpisujesz aminf332.exe nazwa_flasha.rom

Zrobilem tak. Wypisuje jakies brednie w dosie typu - error 2- file .....(nie pamietam dalej) i to na czerwono!!! Potem juz wszystkie wpisywane teksty w dosie sa na czerwono :P

O co kurzy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak coś mi się wydaje że się pomysliles przy wpisaywaniu nazwy pliku z biosem. U mnie na tej samejj płycie zadziałało ale musi być aminf332 bo innym zapomnij że cokolwiek zaktualizujesz. A ten nowy bios oc jest spoko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Tak coś mi się wydaje że się pomysliles przy wpisaywaniu nazwy pliku z biosem. U mnie na tej samejj płycie zadziałało ale musi być aminf332 bo innym zapomnij  że cokolwiek zaktualizujesz. A ten nowy bios oc jest spoko.

Probowalem sam amiflash odpalic. To samo wypisuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Ale mi nie chodzi o złą nazwę pliku aminf332 tylko o nazwę z biosem 

np. aminf332 ock7s5a.rom. Jak ci sie powali ta nazwa romu to [gluteus maximus].

Wiem :P

Przeczytalem drugi raz Twojego posta i poprawile sie. Ok.

Wiec jeszcze raz powtarzam, nawet odpalajac tylko programik (bez biosa) to samo wypisuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze raz powoli i dokładnie.

Jeżeli odpalisz sam program to wyskakuje czerwony komunikat i takie objawy jak opisaleś, jeżeli żle podasz nazwe pliku z biosem to tez bedzie taki komunikat. To jest tylko dos :x Ale jezeli jestes na 100% pewien ze nazwa jest poprawna, plik romu znajduje sie w tym samym katalogu so flesher i plik rom nie jest uszkodzony to ja naprawde nie wiem o co chodzi. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Jeszcze raz powoli i dokładnie.

Jeżeli odpalisz sam program to wyskakuje czerwony komunikat i takie objawy jak opisaleś, jeżeli żle podasz nazwe pliku z biosem to tez bedzie taki komunikat. To jest tylko dos  :x Ale jezeli jestes na 100% pewien ze nazwa jest poprawna, plik romu znajduje sie w tym samym katalogu so flesher  i plik rom nie jest uszkodzony to ja naprawde nie wiem o co chodzi.  :D

No wiec wlasnie. Myslalem, ze moze to byc zjeb...... bios (plik z nim), Sprawdzilem sam flasher i jednak to po jego stronie jest wina (aminf332.exe). Sciagany byl z kilku stron kilka razy. Wiec to jednak temu przeczy. Jestem zdziwiony na maxa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...