Gość MD0 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 No właśnie czy szlifowanie R300 jest wmiare bezpieczne i czy wogle dopuszczalne jest takowe posunięcie. Wiem, że można szlifować rdzenie które są metalowe np. rdzeń NV25 (GF Ti), ale co do takich rdzeni jak R300 już takiej pewności nie mam. Aha, a jeżeli można, to można by i zapewne GDDRy, co o tym myślicie, czy byłby sens wogle? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralphi13 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Chyba żeby ładniej wyglądał, działać po takiej operacji już niebędzie ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 (edytowane) Chyba żeby ładniej wyglądał, działać po takiej operacji już niebędzie ;-) dzialac bedzie jak dobrze i delikatnie zrobi, kiedys Berkut szlifowal jakiegos axp, chyba zero roznicy, musicie przeszukac forum...opcja szukaj nie gryzie Edytowane 20 Lutego 2006 przez ryba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Nic to nie a bo sam rdzeń jako taki jest równy, chipy w obudowach takie jak GF4 np szlifowało sie bo te obudowy były po prostu krzywe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Myślisz że coś ci to da ? Zdjemij copra lepiej to może co coś da :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 NIe szlifuj bo przeciez sam rdzen bys szlifowal... po pierwsze zdejmij shima wkolo bo jest on ciut wyzszy i niezle przeszkadza... da tobie to bardzo duzo. Hmm a szlifowalo sie np. Nforce 4tI WIELE LUDZI SZLIFOWALO (ja tez) bo srodek byl nizej od bokow przez ta wstawiona blache w srodeczku... np. N Force 2 tez jest krzywy :)... ale nie R300 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 (edytowane) ja tam nawet nie sciagalem shima .. podlozylem cieniutka miedziana blaszke miedzy rdzen a chlodzenie Edytowane 20 Lutego 2006 przez Chaos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 nic nie szlifuj ewentualnie zdejmij shima lub zrób tak jak chaos mówi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MD0 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 (edytowane) Dobra, dzięki panowie szlifowania nie będzie, shima zdejme, ale nie zrobie jak pisze Chaos bo chlodzenie jest już miedziane B) Ide zaraz odebrac Radzia z poczty, bo wydarłem tego 9500 modowalnego na 9700 z allegro, zobaczymy co to za dziad :-P Edit. No i są już pierwsze problemy z Radeonem Edytowane 20 Lutego 2006 przez MD0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 (edytowane) Dobra, dzięki panowie szlifowania nie będzie, shima zdejme, ale nie zrobie jak pisze Chaos bo chlodzenie jest już miedziane B)tu nie chodzi o to czy jest miedziane ... tylko ze jesli rdzen jest nizej niz ramka to lepiej polozyc blaszke .. zeby lepiej dolegalo chlodzonko .. jesli jest dobrze to nie trzeba .. ale u mnie np jak oparłem linijke na shime to midzy linijka a jadrem moglem spokojnie przesuwac kartke papieru .. a potem z blaszka bylo o wiele lepiej .. i osiągi wzrosły ... a to byla ofiara blaszki: http://members.lycos.co.uk/chaosik/radek/9800.jpg Edytowane 20 Lutego 2006 przez Chaos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 u mnie w r300 dolegał idealnie :) ciekawe :P jedni mają tak a drudzy tak :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MD0 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Aha rozumiem Chaos, tylko skąd by tu taką blaszkę dorwać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crazy_martin Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 a nie można by samego shima zeszlifować troche? Pomijając fakt gwarancji to takie rozwiązanie powinno być bezpieczniejsze, ponieważ możliwość ukruszenia rdzenia powinna zmaleć a i docisk zapewne byłby wtedy wystarczający :] pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 nikt tego nie próbował lecz to może być dobre rozwiązanie bo ten shim jest strasznie przytwierdzony mocno. :) tylko zabezpiecz dobrze rdzeń i wszelkie układy na karcie! nikt tego nie próbował lecz to może być dobre rozwiązanie bo ten shim jest strasznie przytwierdzony mocno. :) tylko zabezpiecz dobrze rdzeń i wszelkie układy na karcie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MD0 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 No pomysł nie był by głupi, tyle tylko, że z równością szlifowania czegoś takiego mógłby być problem. Apropos jak zdjąć shima bo jest on dość mocno przytwierdzony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 trzeba znaleźć punkt w styku shima i płytki rdzenia i przebijać igłe we wszystkich miejscach w ten sposób powinien zejść Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amras Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 ja mam zdjetego shima z r350 i nie bylo zadnych problemow z jego demotazem polecam podwazac nozykiem do tapet sam odpada jak sie dobrze podwazy :) no i efekty daje bardzo dobre :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 (edytowane) No pomysł nie był by głupi, tyle tylko, że z równością szlifowania czegoś takiego mógłby być problem. Apropos jak zdjąć shima bo jest on dość mocno przytwierdzony. Ja sciagalem jak wiekszosc shimow tym samym narzedziem... czyli - zyletka :) efekty Tutaj :) B) B) Edytowane 21 Lutego 2006 przez Sector19 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 ja tam uważam ze lepiej shima miec .. a blaszke kupisz w kazdym metalowym .... tylko ze nie taka malą :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 A najbezpieczniej to chyba shima zdjąć, przelifować i wrócić z nim na miejsce, rdzeń zabezpieczony i nie trzeba nic podkładać :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dustone Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Najbezpieczniej to popatrz zboku karty czy widać rdzeń albo użyj linijki lub małego lusterka i będziesz widział co i jak.Ja tak sprawdziłem i rdzeń wystawał nad shim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 pamietam ze ja ramki nie szlifowalem ale po prostu chlodzenie pilnikowalem. tak wiec po brzegach troche spilowalem i srodek radiatora tylko wypolerowalem :D i na pewno bezpieczniejsze bo z karta nic nie robisz ;P tak wiec jej nie uszkodzisz, jedynie miedz sie ciezej pilnikuje niz aluminium :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Dokładnie - sprawdzałem chyba wszystkie wymienione przez was sposoby, ale przejechanie brzegów chłodzenia papierem 100 dawało najlepsze rezultaty. Karta nienaruszona, a docisk idealny :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Dokładnie - sprawdzałem chyba wszystkie wymienione przez was sposoby, ale przejechanie brzegów chłodzenia papierem 100 dawało najlepsze rezultaty. Karta nienaruszona, a docisk idealny :wink:mozna i tak .. zreszta .. wazne zeby doplnowac zeby dolegało .. a Shima wedlug mnie lepiej zostawic u mnie przy blaszce bylo git minimalny przeswit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 (edytowane) mozna i tak .. zreszta .. wazne zeby doplnowac zeby dolegało .. a Shima wedlug mnie lepiej zostawic u mnie przy blaszce bylo git minimalny przeswit http://members.lycos.co.uk/chaosik/lister/radek/98xt-001.jpg Ojj ale Ty miales 9800Pro... Tam ten maly blad konstruckyjny byl poprawiony... W Radkach 9500/9700 blasaka wyraznie byla grubsza niz rdzen :) U mnie napewno to bylo okolo 1mm wiec sporo :/ Wiec lepiej sie pozbyc ustrojstwa niz sie z tym meczyc :rolleyes: Przy RAdkech 9800 Mozna zostawic :) Edytowane 27 Lutego 2006 przez Sector19 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Ojj ale Ty miales 9800Pro... Tam ten maly blad konstruckyjny byl poprawiony... W Radkach 9500/9700 blasaka wyraznie byla grubsza niz rdzen :) U mnie napewno to bylo okolo 1mm wiec sporo :/ Wiec lepiej sie pozbyc ustrojstwa niz sie z tym meczyc :rolleyes: Przy RAdkech 9800 Mozna zostawic :) heh .. przeswit byl Z PODŁOZONA BLASZKA miedzian .. bez niej chlodznko nie dociskało ... wolalem szima miec ... w przypadku wc np bardzo fajna sprawa .. lepiej podszlifowac chlodznie albo załozyc wspomniana wczesniej blaszke .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Ja miałem 9500 i blaszka byla na równi z rdzeniem, bloczek zakładałem i opierał sie na ramce jednoczesnie ładnie przylegajac do rdzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Jak widac kazdy inaczej wiec Kazdy przypadek nalezy rozpatrzac indywidualnie... najlepiej zrobic patent z przylozeniem karty kredytowej i juz wszystko wiadomo !!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...