Gość Bari Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Witam mam pewna niewiadoma poniewaz zrobilem test kompa Pcmark05 i w Ramie pokazal mi Frequency 333 MHZ tzn ze Ram mam jako 333 ? Bo kupowalem 400 to co i jak zmienic zeby chodzil jak 400 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
securite Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 uruchamiając komputer trzymasz przycisk Del na klawiaturze i tam masz ustawienia,ma być 2 x 200 co daje 400,jak znajdziesz to 333 to będziesz wiedział gdzie to zmienić i zatwierdzasz zmiany w Biosie na koniec oczywiście (save) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Widocznie Twoja płyta ustawiła fsb równo z pamięciami, jeśli nie masz programów do zrobienia tego z Windowsa to wejdź do BIOSu jak przedmówca wskazuje i zmień DDR Frequency czy jakoś tak, ze 166 na 200 i koniec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Wlasnie nie moge tego znależc :/ Jak to moze byc podpisane i gdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati666death Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 (edytowane) hehe, mam taka plytke, jak Ty:) Coraz bardziej sie do niej przekonuje - dzis udalo mi sie wyciagnac fsb 266:D Zlituje sie nad Toba i napisze Ci dokladna droge do przebycia w BIOSIE. Tak wiec: Advanced --> CPU Config --> Memory Config --> Memlock Mode --> Limit --> Memlock to CPU Ratio --> 2:1 (DDR 400) Powodzenia Edytowane 20 Lutego 2006 przez Muniol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 I juz ustawilem nawet bez twojej pomocy :] ale dzieki :] a proc stoi 2,30 i nic:;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...