Skocz do zawartości
mieszacz

Chieftec 550w I Tagan Tg580

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze o porade jaki wybrac chieftec 550w lub tagan tg580.mój konfig p4 2.8-3.6,(chłodzenie zalman cnps 7000 cu) 4 napedy optyczne(2 dvd(nagrywarki),cdrw,dvd rom,2 dyski 120 seagete 120 i samsung 160 gb,zasiłka chieftek 420,512 ram dual,mobo gigabyte 8knxop,grafa radeon 9200

Własnie zamierzam kupic leprzą karte i dlatego chciałbym zmienic zasilacz.Dziwne ale przy ww konfiguracji chieftek trzymał doskonale.CeNA ZASIŁKI DO 500 ZŁ.Prosze o porade jaki wybrac

CHIEFTEC 550W (3 LINIE 12V)

TAGAN TG 580-U15

TAGAN TG580-U22

Jezeli tagan to jaki 1 czy 2 wentylatorowy.A moze w tej cenie jakis inny dobry model.Za wszystkie rady z góry dziekuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a powiedz mi dlaczego kupujesz nowe szybsze procki, karty graficzne, pamięci ??

mieszacz bierz Seasonic S12-500 imho najlepszy wybór

macie racje wezne seansonica.Jest troche kasy a kompa trzeba jakoś rozszerzyć,Mam jeszcze jedno pytanie przy moim konfigu jaka linie mam najbardziej obciazona, z kalkulatora wyszło mi 335 wat a chiftec trzyma doskonale(jest to model z sirteca)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no z czego wiem w twoim konfigu najbardziej obciążona jest linia +12V jak się pomyliłem proszę mnie poprawić :)

Seasonic S12-500

http://zenfist.pl/pID/231#spec

Specyfikacja techniczna:

* Moc maksymalna: 500W

* Moc szczytowa: b.d.

* Obciążalność linii +3.3V i +5V: 180W

* Obciążalność linii +12V: 396W

* Łączna obciążalność linii +3.3V & +5V, +12V: 480W

* Łączna obciążalność linii -12V, +5Vsb: 20W

* Standard wykonania: ATX12V v2.0, EPS12V v2.1, BTX v1.0a

* Automatyczna kontrola wentylatora: Tak

* Typ chłodzenia: Wentylatory 120mm

* Podświetlanie zasilacza: Brak

* Typ PFC: Aktywne

Charakterystyka prądowo-napięciowa:

* +3.3V: 30A

* +5V: 30A

* +12V1: 17A*

* +12V2: 16A*

* -12V - 0.8A

* +5Vsb - 2.0A

* - Nie więcej niż 33A

więc o moc nie musisz się martwić :)

Edytowane przez cavarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a powiedz mi dlaczego kupujesz nowe szybsze procki, karty graficzne, pamięci ??

zeby mi CS:S lepiej chodzil ;) a 580-io watowy zasilacz mi w tym raczej nie pomoze. Wydaje mi sie ze za rok, dwa moj 380w Tagan bedzie w stanie (czysto teoretycznie) uciagnac 5 sredniej klasy komputerow. Na chwile obecna mysle, ze spokojnie pociagnalby dwa takie jak moj..

Rozumiem X2, 2x7800GTx - wszystko wykrecone do granic mozliwosci do tego 4 HDD, 2 napedy itp. wtedy taki potwor ma sens.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh nie trzeba wykreconego sprzetu . 520W ZEUS odmowil w ogole startu na procku @ 1.8GHz i dwoch GTX-ach .

Minimum 34A 12V line for SLI . A Sliverek mial 31A z tego co pamietam :lol:

Wiec raczej twoj 380W moze miec problemy . Co tu duzo szukac , poca z tego co pamietam chcial odpalic na 480W 2x7800GT i tez mu sie nie udalo :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm cos lipny ten Zeus, 480-ka Poca'i tez ;) Wezmy np. Devilka z HK350 1974182[/snapback]

A moim zdaniem to jest przepłacanie - SLI z 6800Ultra ( po o/c ) i Venice@3.1GHz na HK-350 AP. Napięcia prawie się nie zmieniały w stresie. A cosik mi wiadomo, że seria 6 firmy nVidia bierze więcej prądu niż 7. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi