kazik2000 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 (edytowane) Temat jest tak dziwny że ciężko go zakwalifikować do jakiegoś działu (pasuje do audio, windows, sterów itepe) ;) Ale do rzeczy. Od pewnego momentu (dzieje się to zwłaszcza przy przełączaniu piosenek) nagle milknie mi wszystko w kompie. Używam foobara z kX. Nie ma znaczenia czy jade z ASIO czy z direct sound. Dźwięk znika wszędzie. Nie gra winamp, tuner tv, brak jakich kolwiek innyxh dźwięków. Po restarcie wszystko gra. Stery przeinstalowywałem już 5 razy. Co ciekawe na wyjściu foobara dźwięk jest, ale na wyjściu z kX już go nie ma (tak samo dźwięk wychodzi z innego softu np. Winamp). Oto screen: Ten VU meter pokazuje wyjście z foobara. Niestety żadnego dźwieku z kX (peaks). Jakieś pomysły? -------------- EDIT: Czasem jeśli dźwięk zanika w trakcie grania muzy to przeradza się w niegłośny pisk. Czasem wraca po pewnym czasie (kilka minut) ale potem znów zanika. Help, bo pracować nie mogę przez to :mur: Edytowane 20 Lutego 2006 przez kazik2000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MartensEleven Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Częsty problem z KXami niestety. Przy nowych zdaża się znacznie żadziej niż starszych. Nie jest wyjaśnione co jest przyczyną, sam autor KXów tego nie wie, jakaś uroda kart SB i to nie wszystkich. U mnie dzieje się to żadko, ale wtedy trzeba poprostu zmienić piosenki szybko tak długo aż dźwięk wróci i wszystko jest znowu tak jak powinno. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Powiem szczerze że na kX siedzę już ponad rok (wcześniej Live 5.1) i nigdy wcześniej się ten problem nie pojawiał. Teraz od kilku dni sie uspokoiło. Ale warto wiedzieć, że jest taki problem i naleźy go szukać w sterach. Bo już się obawiałem że pada karta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MartensEleven Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 SPokojnie, to nie tyle karta co uroda jednego i drugiego do kupy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 (edytowane) Odkurzam temat bo znowu ten problem wrócił :mur: O ile chodzi o słuchanie piosenek to kij z tym, bo sobie mogę kliknąć te 30 razy i znów działa (LOL). Najgorsze jest to że dzwięk zaczyna się kaszanić również na grach, tzn. jedna scena jest ok, a następne po załadowaniu już głucha cisza. Czytałem obszerny topic na forum kX - rozwiązania brak. Autor nie wie co jest nie tak. Jednym z rozwiązań jest zmiana PCI Latency. Niestety moje mobo (Soltek na nf2) w biosie nie ma żadnych ustawień do PCI Lat. EDIT: Testuję właśnie Power Stripa. Gdzieś wyczytałem że można zmieniać PCI Latency! Edytowane 4 Lipca 2006 przez kazik2000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...