cyp3k Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Witam serdecznie ! Otóż mam kolejny problem z moim Leatdek-iem A360 wymieniłem zasilacz na TRACER 400W i karta nadal piszczy podczas uruchamiania komputera tzn. piszczy w biosie. Słychać jeden dłuugi i dwa krótkie (następujące po sobie bardzo szybko). Pomyślałem że to wina mojego zasilacza więc pożyczyłem od kolegi Fortrona 400W i to samo. Karta czasami "zaskoczy" nie piszczy widać że system się ładuje, monitor nie przełącza się w stan oczekiwania ale nic nie widać... kompletnie czasrny ekran. Dziwi mnie to bo przecież 2 dni po kupnie chodziła poprostu miodzio i przy którymś restarcie zaczęły się dziać takie hopki szopki... karta miała ciągle odpowiednie chłodzenie i w windowsie miała 40*C a podczas gry ok. 50-60*C. Nie wiem już co jest grane i jestem załamany ponieważ wydałem na tą kartę wszystkie swoje oszczędności. :mur: :( Błagam pomóżcie ! ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 A sprawdzales karte na innym kompie....Jestes pewnien ze w 100% jest sprawna.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyp3k Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 pluszek napisał(a): A sprawdzales karte na innym kompie....Jestes pewnien ze w 100% jest sprawna.... Niestety nie mam możliwości sprawdzenia karty na innym komputerze. Wszyscy moi znajomi mają kartę na PCI-Express. Ci którzy mają AGP nie pozwolili mi przetestować karty :( Jestem na 80% pewien że karta jest sprawna. Bo przecież działała bez zarzutu przez kilka dni. Wizualnie oceniam ją na 5. Przychodzi mi na myśl jedynie to że może mam bios w płycie głównej stary lub że w karcie graf. jest uszkodzenie programowe. Proszę pomóżcie... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Przeczysc slot... Napewno to nie wina Biosu, chyba ze cos zmieniales, wiec przestaw go na opcje standartowe...Sproboj uruchomic Windowsa w trybie awaryjnym i wywalic sterowniki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyp3k Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 pluszek napisał(a): Przeczysc slot... Napewno to nie wina Biosu, chyba ze cos zmieniales, wiec przestaw go na opcje standartowe...Sproboj uruchomic Windowsa w trybie awaryjnym i wywalic sterowniki... Slot przeczyściłem... tzn. raczej przedmuchałem ale co dziwne... moja druga karta graficzna GF 4 MX 440SE działa mi bez problemu... A na tej karcie udało mi się 3-4 razy uruchomić system ( po chyba 25 restartach) jednakże przy przeglądaniu stron internetowych pojawia mi się taki jak by kwadrat wokół kursora który zmienia kolor i zaczynają mi się wyświetlać różne dziwne rzeczy mianowicie połówki okna Internet Explorer, pasek startu w połowie ekranu itd. W biosie płyty głownej zmieniałem taktowanie procesora i pamięci wszystko ustawiłem na default. Czy w karcie graficznej był zmieniany bios tego nie wiem... w każdym bądź razie ja nic nie zmieniałem. Czy może mi ktoś pomóc ? :( (oprócz serwisu komp.) PS. Windows wykrywa mi karte prawidłowo tzn. wyświetla się dymek że instaluje nowe urządzenie: 5700VE ale kiedy próbuje wgrać sterowniki force ware 71.xx lub nowsze/starsze to następuje restart komputera po czym nie chce się uruchomić tylko piszczy bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Jesli na innej karcie wszystko gra to radze jechac do serwisu z leadtekiem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyp3k Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 pluszek napisał(a): Jesli na innej karcie wszystko gra to radze jechac do serwisu z leadtekiem....To jedyne wyjście ? :( Karta nie jest na gwarancji... więc narazie poczekam sobie na wiztę w serwisie :( :( :mur: :mur: ok. 100zł sprawdzenie z naprawą ? :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...