Skocz do zawartości
DRuMah

Zasilacz Za Ok. 100 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Mam pytanie- jaki zasilacz warto kupic w okolicach 100 zł? Wiem, że prawdopodobnie już się temat pojawiał, ale od czytania przykładowego topica o zniesławionym Tronje 550W chęci mi odebrało- godzina czytania za przeproszeniem "śmieci", żeby się dostać do konkretnych informacji to moim zaniem lekka przesada (bez obrazy).

Dlatego proszę o informacje krótkie i na temat -interesują mnie fakty: realna moc, wartości i odchyły napięć przy obciążeniu około 350W.

Zasilacz ma zasilić to co w moim desc'u.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W descu

Config ma w sigu :) Nie wiem co to desc :unsure: :oops: ale wydaje mi sie ze masz na mysli Sig :D

EDIT: są już Fortrony 400wat na Allegro.pl klik tylko sprzedający coś nie ten teges. Zero komentarzy.

Edytowane przez Maciag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gadałem z nim (freego77) wczoraj i okazuje się że to ten sam koleś co sprzedawał je wcześniej (freego123). Więc nie ma co się zastanawiać. Ja też czekam tylko na kasę i kupuje :) Bo chyba nic lepszego w tej cenie nie da się dostać (?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko widac ze te zasilki to nie sa lezaki magazynowe a uzytki wiec jakosc, kondziolkow ich zywotnosc troche lipnaa na dluzsza mete

pewnie trzeba by go gruntowanie wyczyscic ,nasmarowac, zakonserwowac ,wymienic kondziolki na wieksze np. nowe by cieszyc sie dluga bezawaryjna praca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko widac ze te zasilki to nie sa lezaki magazynowe a uzytki wiec jakosc, kondziolkow ich zywotnosc troche lipnaa na dluzsza mete

pewnie trzeba by go gruntowanie wyczyscic ,nasmarowac, zakonserwowac ,wymienic kondziolki na wieksze np. nowe by cieszyc sie dluga bezawaryjna praca

marudzisz ;) btw. co rozumiesz poprzez "uzytki, a nie lezaki"? Bo ja jakos nie widze slaow uzytkowania.

m_l_o: na allegro uzytkownik freego123 nie istnieje...

Edytowane przez DRuMah

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry, błąd!

Poprzedni login to frigo123 i ten ma status SS i coś koło 800 pozytywów.

Z tego co wiem to są własnie leżaki magazynowe. Sprzęt nieużywany! Może mieć jakieś drobne rysy ale nie można powiedzieć że są to używki. Poza tym widzę że masz tendencję do odradzania wszystkiego poza tronje czy jak mu tam który IMO jest bez porównania gorszy od wymienionego fortrona.

Wybacz, ale czytając Twoje wypowiedzi w kilku wątkach takie wnioski nasówają się same.

Fortron FSP350-60MDN - 350W - 61 zł z przesyłką na allegro, na ok 89 masz wersje 400W.

A najlepiej to podaj config swojego kompa.

Czy tylko mi się zdaje czy na stronie fortrona nie ma żadnej wzmianki o tym zasilaczu?

Edytowane przez m_l_o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi