Greg Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Witam. Dostałem od znajomego Athlona 2000+ który działał ,nie wiadomo jak długo, z padniętym wentylatorem. Jak go wsadziłem do mojego testowego komputera, to uruchamianie windy kończy sie na obrazie ładowanie systemu, tam gdzie pisze Windows i przechodzi kreska z lewej strony na prawą. Co ciekawe wszystko działa normalnie w trybie awaryjnym :blink: W drugim komputerze , z podpisu , jest tak samo. Wiem że jednak procek jest padnięty , tylko chciałem sie podzielić z Wami tym jak on się dziwnie uszkodził. Ma ktoś na to jakieś wytłumaczenie? Tak z ciekawości pytam :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 pod trybem awaryjnym jest mniejsze obciążenie procka niż w normalnym, więc raczej dlatego się uruchomił. spotkałem się z kilkoma przypadkami przegrzania procka, poprostu podsmażył się i nieodwracalnie uszkodził. co wewnątrz niego padło to nie wiem (podejrzewam że w takich przypadkach cache jest uwalony - ale to tylko moja teza ;) ) generalnie - przegrzanie powoduje nieodwracalne fizyczne uszkodzenie procka, ale do tego stopnia, że jeszcze jest zdolny pracować przy minimalnym obciążeniu. być może cięcie mostków i wyłączenie części cache by coś pomogło (lub w biosie), ale to jest znowu tylko moja teza ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melsoon Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 może pomocne bedzie obniżenie taktowania mój R.I.P. AXP 2400+ po podsmażeniu dziala na ~1500MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Hmmm.... to jest myśl... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...