urumov Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 mam problem z dyskiem twardym (40 Gb firmy WD) a dokladnie chodzi o to ze gdy ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m kopmuter po jakiejs godzince pracy w komputerze słychac jakby dysk sie wyłączał i włączał (charakterystyczne przy ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>niu sie komputera), po wystapieniu tego Windows sam sie resetuje, wyskakuje bluescreen badz sie zawiesza. Jak dobrze pamnietam mniej wiecej zaczeło dziac sie to od czasu kiedy wymieniłem zasilacz na nowy. Obecnie jade na pozyczonym dysku IBM 6 GB ;] z ktorym nie mam zadnych problemow . Prosiłbym o jakies sugestie dotyczace tego co mam teraz zrobic ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 A na starym zasilaczu wszystko bylo ok?? Spradz dysk na badsectory, podaj moze napiecia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowalek Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 To jest chyba dość często. Ja mam to samo na samsungu 80 gb. Jak się nagrzeje to hamuje i rozpedza sie caly czas i komp sie zawiesza a jak sie juz wylaczy to nie widzi dysku poki sie nie schłodzi. Sprobuj wyjac dysk ze swojego miejsca I DAJ JE GDZIES w obudowie na chwile. U mnie wtedy dziala. Sprobuj. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urumov Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 jak na obudowie czyli ??? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sz4kal Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 sprawdź wtyczke Molex w jakim jest stanie, podłącz hdd nie przykręcony obok obudowy, podaj wyniki S.M.A.R.T Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowalek Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Poloz po prstu dysk najlepiej na zewnatrz na pewno bedzie dzialal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...