terror Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 (edytowane) który zestaw chłodzenia CPU wybrać (ARCTIC COOLING Copper Silent) , z automatyczną czy ręczną regulacją obrótów. Automat jest o parę pln tańszy, ale czy ręczna jest przez to lepsza ?? który będzie cichszy , procesor AMD Athlon 1800+ XP , nie podkręcany Edytowane 20 Lutego 2006 przez terror Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smol__ar Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 (edytowane) Tak wogole to odradzam zakupu tego wentylatora. Przy 1700obr zaczyna wyc i denerwuje. Opinia jego nie jest najlepsza i bedziesz zalowal. Doradzam Spire Whisper Rock V za 30zł. Moja dziewczyna ma go na Duronie 1800 i temperatura w stresie 37*C (niewentylowana obudowa) + cisza. O wiele lepszy i wydajniejszy od AC. Edytowane 20 Lutego 2006 przez Smol__ar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terror Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 no a ja się właśnie spotakłeś z odwrotną opinią , ze ten Spire to g...no i wyje i polecano mi AC ... więc nie wiem co wybrać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smol__ar Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Ja mówie z doświaczenia. Trzecia opcja która moge polecic to QV-100 Al+OEM za 37zł. Cichy i wydajny, a z twoim prockiem poradzi sobie bez problemu na 2100obr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Chodzi o CopperSilent 2? Nie jest taki zly, mialem go od poczatku do konca na Thorton@Barton 2.1GHz i nie bylo zle (chyba, ze gluchy jestem) :) Nie bierz automata, bo na nim sie procki troche mocno grzaly z tego co pamietam. Ja mialem bez regulacji i byl git. ps. Takiego mialem (rev. 1 i 2) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcz Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 (edytowane) Ja z doświadczenia polecam AC z ręczną reg. obrotów. U mnie na nie podkręconym 1700+ działa na min. obrotów i jest cichutko i zimniutko. Zamknięta buda. Tylko zasiłka wyciąga powietrze (w dodatku wentyl na 5V) = 40st. w stresie. Ja polecam (+ dobra pasta). Edytowane 20 Lutego 2006 przez piotrcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terror Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 ridczak - sam sobie zaprzeczyłeś, albo ja xle zrozumiałem, mówiełś zebym nie brał automata bo się mocno grzeje a zaraz potem , że miałeś bez regulacji i było ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dipol Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Generalnie najlepiej wybrac ręczną regulacje, te automatyczne się nigdy nie sprawdzają w praktyce. Najlepiej po prostu ustawić sobie samemu optymalny poziom hałasu/do wydajności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 automat - sam będzie Ci regulował, a ręczny - sam sobie ustawisz ile chcesz, bo jak np siedzisz w necie skręcasz na minimum a jak grasz w gre kręcisz na max :] najlepsze wyjście Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...