Skocz do zawartości
terror

Automatyczna Czy Ręczna Regulacja Obrotów ?

Rekomendowane odpowiedzi

który zestaw chłodzenia CPU wybrać (ARCTIC COOLING Copper Silent) , z automatyczną czy ręczną regulacją obrótów. Automat jest o parę pln tańszy, ale czy ręczna jest przez to lepsza ?? który będzie cichszy , procesor AMD Athlon 1800+ XP , nie podkręcany

Edytowane przez terror

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wogole to odradzam zakupu tego wentylatora. Przy 1700obr zaczyna wyc i denerwuje. Opinia jego nie jest najlepsza i bedziesz zalowal.

Doradzam Spire Whisper Rock V za 30zł. Moja dziewczyna ma go na Duronie 1800 i temperatura w stresie 37*C (niewentylowana obudowa) + cisza.

O wiele lepszy i wydajniejszy od AC.

Edytowane przez Smol__ar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi o CopperSilent 2? Nie jest taki zly, mialem go od poczatku do konca na Thorton@Barton 2.1GHz i nie bylo zle (chyba, ze gluchy jestem) :)

Nie bierz automata, bo na nim sie procki troche mocno grzaly z tego co pamietam. Ja mialem bez regulacji i byl git.

ps. Takiego mialem (rev. 1 i 2)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z doświadczenia polecam AC z ręczną reg. obrotów. U mnie na nie podkręconym 1700+ działa na min. obrotów i jest cichutko i zimniutko. Zamknięta buda. Tylko zasiłka wyciąga powietrze (w dodatku wentyl na 5V) = 40st. w stresie. Ja polecam (+ dobra pasta).

Edytowane przez piotrcz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi