M.K Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 WITAM NABYLEM OSTATNIO PLYTKE SHUTTLE AK32A. CHCIALEM UZYSKAC DEFAULTOWE NAPIECIE 1,85 WIEC "POMALOWEM" ODPOWIEDNIO PROCKA. I TU POJAWIA SIE PROBLEM. PO TEJ OPERACJI KOMP NIE RUSZA, CHODZA NAPEDY ITD, ALE MONITOR SIE NIE ODPALA. JEDNAK NIE JEST TO NAJWIEKSZY PROBLEM. MAX VCORE UZYSKIWANE BEZ IGERENCJI BIOSU TO 1.75. INNA SPRAWA JEST FAKT, ZE W BIOSIE VCORE DA SIE USTAWIC +0.1 V. JAK NA ZABAWY O/C (1.85) TO TROCHE ZA MALO:) W INSTRUKCJI JEST WZMIANKA O +0.25 V, DALO BY MI TO WIEC VCORE W GRANICACH 2V. MOZE ORIENTUJECIE SIE JAKI BIOS UMOZLIWIA PODNIESIENIE TEGO PARAMETRU W WIEKSZYM ZAKRESIE. Z GORY THX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 WITAM NABYLEM OSTATNIO PLYTKE SHUTTLE AK32A. CHCIALEM UZYSKAC DEFAULTOWE NAPIECIE 1,85 WIEC "POMALOWEM" ODPOWIEDNIO PROCKA. I TU POJAWIA SIE PROBLEM. PO TEJ OPERACJI KOMP NIE RUSZA, CHODZA NAPEDY ITD, ALE MONITOR SIE NIE ODPALA. JEDNAK NIE JEST TO NAJWIEKSZY PROBLEM. MAX VCORE UZYSKIWANE BEZ IGERENCJI BIOSU TO 1.75. INNA SPRAWA JEST FAKT, ZE W BIOSIE VCORE DA SIE USTAWIC +0.1 V. JAK NA ZABAWY O/C (1.85) TO TROCHE ZA MALO:) W INSTRUKCJI JEST WZMIANKA O +0.25 V, DALO BY MI TO WIEC VCORE W GRANICACH 2V. MOZE ORIENTUJECIE SIE JAKI BIOS UMOZLIWIA PODNIESIENIE TEGO PARAMETRU W WIEKSZYM ZAKRESIE. Z GORY THXPO pierwsze nie krzycz! Pisanie dużymi literami tylko utrudnia czytanie... Max na tej płycie podobnie jak na ak31 to 1,85. A to że jest +0,275 (przynajmniej ja tak miałem) nic nie zmienia, bo i tak max to 1,85. PO prostu niektóre procki były defaultowo na np. 1,6 i dało sięwtedy na 1,85 pojechać... A jak proc nei wstaje to go wyczyść. Być może jeszce podziała, choć możliwe że nie bo prawdopodobnie zwarłeś mostki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.K Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 dzieki za odpowiedz. Proc jest oki dalej chodzi( nie pierwsza to i nie ostatnia moja modyfikacja. Dziwil mnie tylko fakt, ze po jego zamalowaniu komp nie wstawal. troche do tylka ze nie bedzie wiecej niz 1,85V. Pociesza mnie tylko fakt iz naprawde plyta daje vcore na pozimie 1,87-1,88v:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 dzieki za odpowiedz. Proc jest oki dalej chodzi( nie pierwsza to i nie ostatnia moja modyfikacja. Dziwil mnie tylko fakt, ze po jego zamalowaniu komp nie wstawal. troche do tylka ze nie bedzie wiecej niz 1,85V. Pociesza mnie tylko fakt iz naprawde plyta daje vcore na pozimie 1,87-1,88v:)U mnie było tak samo. Płyta zawyżała o ok. 0,03 V napięcie... A jak chcesz więcej napięcia o walnij sobie vmoda. Poszukaj w sieci bo napewno są takowe. Ewentylanie ktoś z forum (jak się nie mylęKalwas ale nie dam głowy) walnął vmoda na ak31/2 a tam układ napięciowy winien być taki sam jak na twojej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.K Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 ... a moze ktokolwiek widzial ktokolwiek wie cos na temat vmoda plyty ak32 lub ak31 ... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 ... a moze ktokolwiek widzial ktokolwiek wie cos na temat vmoda plyty ak32 lub ak31 ... :)Przecież kuna wyżej pisałem żę Kalwaas na swoim ak31/2 takiego robił. :evil: :evil: :evil: A poza tym w sieci są takie mody bo jak szukałem to znalazłem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...