Skocz do zawartości
Gość Matiz

Jak Rozkręcić Laptopa?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam wyzej wymieniony model laptopa i po 2 latach używania nagromadziło się z nim już troche kurzu bo jak kiedyś z otworów wentylatora coś wiało, tak teraz nic nie wieje i temp w idle dla cpu to ok 70'C a przy 75'C następuje reboot co mnie zaczyna denerwować. Chciałem go rozkręcić i wyczyścić ale po odkręceniu wszystkich śrób z boku i wyjęciu bateri nic wiecej nie moge zdjąć. Jakby jeszcze gdzieś były śróby ale ich nie widać. Słyszałem, że czasem są śródby pod klawiszami, ale nie wiem gdzie, a nie chce zepsuć bo nie mam już gwary :) Proszę o pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro nie widac srub to znaczy ze sie reszta trzyma na zatrzaskach. Jak rozbieralem swojego vaio dlugo, zajelo mi to 2 dni(!) bo trzebabylo to robic strasznie ostroznie a nie mailem zadnych manuali. Mozliwe ze musisz sie zabrac za matryce. Na poczatku namierzyc gumowe zderzaki na obudowie matrycy i je delikanie zdemontowac podwazajac wkretakiem. natrafisz na srubki i tak dalej. Pozniej prawdopodobnie matryca odsloni ci kolejny zestaw srubek na styku dolnej czesci obudowy LCD z reszta lapka - to moja teoria niekoniecznie musi tak byc, ale warto sie zabrac za matryce

Edytowane przez kurek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi