Mazzi Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 hehe troche odmienny temat, ktora karte sprzedalibyscie: Galaxy 6600gt czy ati radeon 9800pro z pasywnym zalmanem? Glownie chodzi o spadek wartosci, chce przeczekac pare miesiecy i opchnac druga karte aby wziazc cos na pci-x. wiem ze radek w niektorych grach ejst troche slabszy, jednak kupilem go za w miare dobra cene (430), ma jeszcze 9 miechow gwary noi to chlodziwo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 (edytowane) Ja bym teraz sprzedał 9800Pro. Powinieneś za niego wziąś na allegro bez dodatkowego chłodzenia z 9 miesięczną gwarą za ok. 430 zł. Nowego nabywcę może przekonać do zakupu od Ciebie gwara. Edytowane 20 Lutego 2006 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 9800 sprzedaj, starsza konstrukcja szybciej bedzie tracic na wartosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 9800 sprzedaj, starsza konstrukcja szybciej bedzie tracic na wartosci. no nie wiem, 6600gt leci na leb na szyje, a jak dalem 430 za radka to z tym chlodziwem za 430 sprzedam nawet za pare miechow.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Ja bym sprzedal ta z ktorej uzytkowania jestem mniej zadowolony. To czy stracisz 20-30zl w przeciagu paru miechow nie ma takiego znaczenia jak zadowolenie z posiadanej karty lub jego brak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Ja bym sprzedal ta z ktorej uzytkowania jestem mniej zadowolony. To czy stracisz 20-30zl w przeciagu paru miechow nie ma takiego znaczenia jak zadowolenie z posiadanej karty lub jego brak.No nie wiem czy straci 20-30zł. Przez dwa tygodnie 6600gt staniało w sklepach o około 70zł i wciąż tanieje. Ja pozbyłbym sie wpierw 66gt, radki 98pro wciąz trzymają sie na allegro w tej samej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 No nie wiem czy straci 20-30zł. Przez dwa tygodnie 6600gt staniało w sklepach o około 70zł i wciąż tanieje. Ja pozbyłbym sie wpierw 66gt, radki 98pro wciąz trzymają sie na allegro w tej samej cenie. Leborg, czesto sie zgadzam z Twoim zdaniem... nie wiem dlaczego. Kalkulacje mam taka, na 6600gt po miesiacu trace teraz 50-60zl, zas na radku moglbym zarobic jakies 70-90, w zaleznosci od szczescia. idac dalej, jesli 600gt bedzie tak lecialo (a przypuszczam, ze bedzie, bo karta w sumie ma niezla wydajnosc, jednak brakuje jej czegos, dla mnie brakiem jesty stabilnosci w wyswietlanych klatkach, bo raz mam 50 a raz 20 fpsow - no jaj sobie nie robmy, grac sie nie da) to do maja lub czerwa poleci do 400zl i w sumie strace jakies 150 - 190zl, zas radka mysle ze sprzedam za tyle co kupilem (radek ma jeszcze 9 miechow gwary, chlodziwo o wartosci ok. 80zl, faktura jest na prawie tysiaka, takze jak nawet stanie mu sie cos zlego to i tak do przodu... a jak sie kreci, ehhh:) ), czyli na dzien dzisiejszy trace dalej te 50-60zl... Stad tez wszystko przemawia na niekorzysc 6600gt. a jesli chodzi o wydajnosc, to 6600gt momentami zabija radka, jednak przez to, ze skoki w wydajnosci sa spore, wygrana 6600gt jest symboliczna... w 3dmarki nie gram, wiec one nie sa dla mnie wyrocznia... jesli zas chodzi o zadowolenie z karty, to radek i 6600gt maja swoje plusy, ale tak samo troche minusow tez maja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Proste wyliczenie: 1. Dzisiaj sprzedajesz Radka ~500zl za kilka miechow 6600GT ~400zl Suma 900zl 2. Dzisaj spzedajesz 6600GT ~480zl za kilka miechow Radka ~430zl Suma 910zl Wg tych prowizorycznych wyliczen roznica zysku/straty nie powinna byc wieksza niz 30zl niezaleznie co sprzedasz wczesniej, a co pozniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Proste wyliczenie: 1. Dzisiaj sprzedajesz Radka ~500zl za kilka miechow 6600GT ~400zl Suma 900zl 2. Dzisaj spzedajesz 6600GT ~480zl za kilka miechow Radka ~430zl Suma 910zl Wg tych prowizorycznych wyliczen roznica zysku/straty nie powinna byc wieksza niz 30zl niezaleznie co sprzedasz wczesniej, a co pozniej. w sumie masz troche racji... teraz mam kupca na 6600gt za 530, wiec cena chyba dosc przywoita, patrzac na ceny tego modelu :/ nic, prawdopodobniep oleci 6600gt, ale jeszcze raz sie zastanowie. gdybym mial juz u siebie mobo z pci-x to pofrunelyby dwie, a wzialbym coz na pci-x z min. 12 potokami, ale tak to nie chce mi sie juz mieszac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Cene 6600GT wzialem z allegro, dlatego tak tanio :D (oczywiscie mozna kupic za tyle uzywanego 6600GT z prawie pelna gwara). Mysle, ze 530zl za 6600GT z drugiej reki to duzo (w sklepie mozna juz nowke kupic za ~500zl) i na Twoim miejscu bym sie nie zastanawial tylko 6600GT sprzedawal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Cene 6600GT wzialem z allegro, dlatego tak tanio :D (oczywiscie mozna kupic za tyle uzywanego 6600GT z prawie pelna gwara). Mysle, ze 530zl za 6600GT z drugiej reki to duzo (w sklepie mozna juz nowke kupic za ~500zl) i na Twoim miejscu bym sie nie zastanawial tylko 6600GT sprzedawal. ano nvidia leci na leb na szyje z cenami, sam nie wiem dlaczego... w kazdym badz razie cos to powoduje, i napewno nie jest to spowodowane wprowadzeniem jakichs nowych kart, bo tych niewiele jest... 66gt to dobra grafa, stabilna, w OpenGL bije radka, w takim farcryu mam srednie 10-15klatek wiecej niz w radku, jednak jak gram w wiecej wyscigowki to radek wygrywa. cholerne skoki w fpsach na nvidii skutecznie utrudniaja optymalne ustawienie detali, raz mam 50 klatek, a innym razem polowe mniej. takze duzo zalezy w jakie gry sie gra, dla mnie do wyscigowek to jednak radek jest lepsza karta... no ale jutro decyzja ma zapasc, bo klient czeka:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...