assan Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Witam. Chciałbym zwiększyć ilość pamięci w swoim komputerze. Nie jest i nigdy nie będzie to rakieta - posiadam płytę główną Biostar VIARAMA U8768. Wyposażona jest w jedynie dwa sloty na kości pamięci. Obecnie są już zapchane dwoma kościami 256mb 266 mHz CL 2,5. Płyta obsługuje pamięci 266mHz i z tym jest największy problem. Chciałem wymienić to co mam na jedną kość - 1GB. Tyle że znaleźć odpowiednią pamięć 266mHz to jak szukanie igły w stogu siana. Zastanawiałem się również nad kupnem 2x512 , ale to chyba mija się z celem - kolejny raz zapcham sloty i za jakiś czas problem z kupnem 1Gb i tak powróci. Co mam robić? Nie chcę bawić się w wymianę płyty czy też składanie nowego komputera... Czy jest jakaś szansa na znalezieni tej na pamięci?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 assan ale możesz kupić przecież pamięci 333MHz lub 400MHz :) i będzie chodzić jak ta lala ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
assan Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Hmm. Próbowałem już tak zrobić kiedy chciałem dokupić drugą kość 256mb- w komputroniku dali mi 333 i wsadzilem. Przez jakiś czas działało ale potem komputer się wywalił kompletnie i musiałem czekać na 266. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 widocznie nowa pamięć była nie kompatybilna z resztą zestawu i się "gryzła" ale uwierz mi że muszą działać u ciebie pamięci z częstotliwością 333MHz, 400MHz ale pamiętaj musisz ustawić je tak aby działały z zegarem 266MHz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...