solid.snake Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 czy dyski ATA i SATA moga dziala c jednoczesnie na jednym komputerze? czy sa mzoe jakies spadki na wydajnosci podczas takiego polaczenia (ATA + SATA) ?? Slyszalem cos o sterownikach do dyskow SATA - o co w tym chodzi? Moze mi ktos wyjasnic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 (edytowane) solid.snake napisał(a): czy dyski ATA i SATA moga dziala c jednoczesnie na jednym komputerze? czy sa mzoe jakies spadki na wydajnosci podczas takiego polaczenia (ATA + SATA) ?? Slyszalem cos o sterownikach do dyskow SATA - o co w tym chodzi? Moze mi ktos wyjasnic?dyski SATA i PATA mogą pracować w jednym komputerze, nie spowalniając pracy żadnego z nich stalownik do kontrolera SATA jest potrzebny do jego poprawnej obsługi przez system, Windows XP SP2 standardowo obsługuje wszystkie dostępne kontrolery zintegrowane w chipset-ach płyt głównych problemem są urządzenia nie standardowe wtedy należy systemowi odpowiednie dostarczyć Edytowane 20 Lutego 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solid.snake Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 (edytowane) ok dzieki Zawadaki. Czy duze sa roznice w wydajnosci pomiedzy SATA i SATA II? Posiadam mobo ASUS A7V880 i zastanawim sie czy osluzy ona SATA II, na pudelku i w instrukcji napisane jest poprostu ze obsluguje SATA. Aktualnie posiadam starego seagate 5.400 obrotow (taki w gumowym kubraczku ;) nawet niewiem co to za model) - czy bedzie duza roznica w wydajnosci pomiedzy tym dyskiem a np. Samsung Sp 80GB pod SATA albo SATA II? (ten dysk zamiezam kupic, mam nadzieje ze dobry wybor ;)) Edytowane 20 Lutego 2006 przez solid.snake Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 (edytowane) solid.snake napisał(a): ok dzieki Zawadaki. Czy duze sa roznice w wydajnosci pomiedzy SATA i SATA II? Posiadam mobo ASUS A7V880 i zastanawim sie czy osluzy ona SATA II, na pudelku i w instrukcji napisane jest poprostu ze obsluguje SATA. Aktualnie posiadam starego seagate 5.400 obrotow (taki w gumowym kubraczku ;) nawet niewiem co to za model) - czy bedzie duza roznica w wydajnosci pomiedzy tym dyskiem a np. Samsung Sp 80GB pod SATA albo SATA II? (ten dysk zamiezam kupic, mam nadzieje ze dobry wybor ;)) na razie nie ma znaczącej różnicy w wydajności miedzy dyskami SATA a SATA II na pewno będzie wyraźnie odczuwalna różnica, w wydajności miedzy " seagate 5.400" a Samsung Sp 80GB płyta ASUS A7V880 obsługuje jedynie SATA Edytowane 20 Lutego 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...