fiteg Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Bardzo prosze napisac mi dokładnie jak to zorbić...w instrukcji mam taki opis: You may clear the CMOS data to its deflault values by this jumper. To clear CMOS, temporarily short 1-2 pin. Defalut dosent`t include the "Shunter" to prevent from improper use this jumper Niestety to mi nic nie mówi...widocznie na tej płycie jest jakis nietypowy sopsób resetu..prosze mi dokładnie przybliżyć jaki...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 poprostu zwierasz dwa piny na sekunde lub dwie i bios jest zresetowany (ktore piny masz zewrzec masz zaznaczone w instrukcji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiteg Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 no własnie w instrukcji jest jakos dziwnie to opisane...i tego nie kapuje...chcialbym uslyszec zdanie kogos kto juz na tej plytce reseta robil... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyRq Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 zapewne jest jumper 3 pinowy. Jak jest zworka to przełóż poprostu - jest tylko jedna możliwa kombinacja. JEzeli nie ma to zapewne są tylko 2 zworki i musisz je poprostu dotknąć czyms metalowym, np: srubokrętem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiteg Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 czyli rozumiem ze beda 2 piny które trzeba bedzie śrubokrętem złączyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 a czemu poprsotu nie zapytasz w topicu o gigabajcie ?? tam są posiadacze tej płyty... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyRq Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 czyli rozumiem ze beda 2 piny które trzeba bedzie śrubokrętem złączyć? Dokladnie tak: odpinasz kompa od zasilania, bierzesz srubokręt (byle nie z koncowka magnesowana) i dotykasz 2 pinow jednoczesnie. Wlanczas kompa DMI czyste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=PIKI= Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Warto po wyłączeniu zasilania nacisnąć power - rozładuje napięcia na płycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...