Skocz do zawartości
Gość Bari

Procek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie poniewaz podkrecilem mojego AMD Athlonika 3000+ NewCastle s754 z 2000 na 2350 a przy 2400 dziala niestabilnie wiesza sie i wogole co mam zrobiczeby na 2,40 bylo ok.W programie Everest .Pisze mi bieżaca czestotliwosc taktowania 2000 ( a na ikonie moj komputer prawy wlasciwosci pisze 2,35 :] .a Maksymalna czestotliwosc taktowania 2400 MHZ co to oznacza ? ze na maax moge go do 2400 podkrecic ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spróbuj mu podnieść napięcie o jakieś 0.05V, jak dalej będzie niestabilny to próbuj więcej, ale zachowaj rozsądne granice z tym napięciem.

@HucK był pierwszy :P

Edytowane przez janio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I sie cos zjeb*** ,mam Ram ustawiony 2:1(400) Procek na 2.30 i dalej nie chce isc :/ nawet sie nie grzeje temperatura taka jak zawsze 42 *

:/ co robic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale jak to zmienic ,niebardzo wiem bo mam duzo opcji auto:/

Wszedlem tam zmienilem na manual i mam CPU Speed 800 CPu voltage 1.400 i nastpne wyzej to 1,425 ?? to jak to zwiekszyc ?? dac to 1,425

Edytowane przez Bari

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie... dac 1,375

to chyba oczywiste ze 1,425 lub wiecej................ i moze masz cos jeszcze z ramem nie tak... ustaw go w biosie na 166 (nie wnikaj dlaczego nie 200)

Edytowane przez Kipek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kur** to jest jakas tepa mobo dalem 1,425 i f10 i 2,30 i wogole nie wstal :/

No nareszcie pamiatki sa 266 napiecie !! 1,450 !! i chodzi na 2,40 :] teraz posprawdzam czy jest stabilny i jak cos pojde troche wyzej :]

na pamieciach 266 1,450v 2,40 :/ jest niestabilny :/ przy restarcie kompa zacina sie przy ladowaniu pulpitu ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak wyglądają temperatury ? przy podniesieniu napięcia pewnie wzrosły. daj mu w ostaenczności napięcie na 1.475, ale uważaj na temperaury. być może poprostu nie chce wyżej iść, ale troche to dziwne bo i tak niewiele się podkręcił. więcej do głowy mi nie przychodzi jak narazie. na s754 jaik 939 jestem noob więc dużo ci nie pomoge :)

Edytowane przez janio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dalem mu 233Mhz volty (auto ) czyli 1,400 v i temperatury w normie jak gram w jakies gry to temperatura zadko przekracza 41*/Ktoś z tweka napisal mi na gg ze to moze byc wina mobo . wiec narazie zostawie tak jak jest /a macie jakies linki lub nazwy polskich programow do testowania stabilnosci kompa /lub testow ramu.Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka mam problem z tym prockiem . dalem mu pamiec na 4:3 napiecie 1,525 i wiecej jak 2,40 nie idzie :] FSB 241 juz sie wiesza na pulpicie co to moze byc no na 2,40 na napieciu 1,50 smiga wiec tu jest jeszcze wyzsze :/ Pomocy chce sprawdzic ile pojdzie max a tu lipa 2,40 :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalnie jakis cud (nie chce zapeszac) ale moj NEWCASTLE Poszedl na 2400 MHZ pamiatki 5:3 napiecie 1,6v troszke sie grzeje pomimo freezera 64 pro w stresie ma 52 * po 5 min streesprima .Mam nadzieje ze sie uda wiecej :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi