miramp Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 (edytowane) Japoński producent chłodzenia takiego jak już legendarna ninja wydał nowszą wersję chłodzenia wagi lekkiej a przy tym bardzo wydajnej i obsługującej każdą platformę nawet socket A. Różni sie od wersji bez końcówki CU tym ze jest wykonany w całości z miedzi a co za tym idzie tez i wagą oraz posiada regulator obrotów wentylatora na dodatkowym sledziu. Specyfikacja: Wymiary: 98 x 96 x 130mm Waga: 590 g Wentylator: Wymiary: 92 x 92 x 25mm Obroty: 1,200 ~ 2,500rpmą10% (controller) Głośność: 15.00 ~ 31.65dBA Wydajność: 23.92~50.31CFM Compatybilny: IntelŽ LGA775 (SocketT) Proessor IntelŽ PentiumŽ Processor Extreme Edition IntelŽ PentiumŽ D Processor IntelŽ PentiumŽ 4 Processor Extreme Edition supporting Hyper-Threading Technology IntelŽ PentiumŽ 4 Processor supporting Hyper-threading Technology IntelŽ CeleronŽ D Processor IntelŽ Socket478 Proessor IntelŽ PentiumŽ 4 Processor Extreme Edition supporting Hyper-Threading Technology IntelŽ PentiumŽ 4 Processor supporting Hyper-threading Technology IntelŽ PentiumŽ 4 Processor IntelŽ CeleronŽ D Processor IntelŽ CeleronŽ Processor IntelŽ Socket370 Processor IntelŽ PentiumŽ iii Processor IntelŽ CeleronŽ Processor AMD Socket940 Proessor Dual-Core AMD Opteron™ Processor AMD Opteron™ Processor AMD Socket939 Proessor AMD Athlon™ 64 Processor AMD Athlon™ 64 FX Processor AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core Processor AMD Socket754 Proessor AMD Athlon™ 64 Proessor AMD Sempron™ Processor AMD Socket462 (SocketA) Processor AMD Sempron™ Processor AMD Athlon™ XP Processor AMD Athlon™ Processor AMD Duron™ Processor Producent wycenił go na 40 $ wiec w Polsce może byćw granicach 120 zł. Edytowane 20 Lutego 2006 przez miramp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PabloHasan Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Tescik maly: Test Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Ciekawi mnie tylko po co takie wykrzywieni! Oby nie to służyło reklamie jako coś nowego! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PabloHasan Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Po to by lepiej gaz "wedrowal" do gory. Cieple zawsze idzie w gore, nachylenie rureczek ma w tym pomoc. Dlatego trzeba go montowac najlepiej nachylonego w strone gory obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Ale jak ktoś ma wentylator w zasilce to już nie jest dobry pomysł! Szczegulnie 120mm! Bo wtedy jest na dole i wciąga to ciepłe powietrze a jak jeszcze ma TC to wtedy robi się głośno! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PabloHasan Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Hym.. masz chyba racje - pewnie taki zasilacz wciagnie troche wiecej ciepelka. Zatem jest to dobre rozwiazanie do wyzszych od standartowych obudow. Wtedy zasilka jest wysoko, wentyl na sciance tylnej by pewnie zdazyl wyciagnac to co rozproszy ten na katanie i zasilka nie bedzie zaduzo wciagac niezdrowego powietrza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Jedno ale miedż potrzebuje nawiewu aby skutecznie rozpraszać ciepło! Tak więc wydajnoścowo będzie dobra ale na podkręconym procku i i wentylu mn 7v! A dla niektórych to już głośno dlatego dlatego wersja AL ma swoje plusy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PabloHasan Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Oczywiscie. Al gorzej "pobiera" cieplo ale lepiej oddaje, Cu odwrotnie. Mi akurat nawet 92mm na 12 V nie przeszkadza :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Dlatego dla takich ludzi jak ty są przeznaczone te radiatory! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PabloHasan Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 i dlatego go kupuje :). Zdam mala relacje jak bedzie u mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 jak ma sie dobry przewiew w budzie np. kilka 120mm to pewnie wentyl był by nie potrzebny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Moze i by nie byl, ale lepiej w pogotowiu miec :razz: Fajna ta Katana... chyba mam slabosc do miedzi :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemaS246 Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 i dlatego go kupuje :). Zdam mala relacje jak bedzie u mnie. czekam na tą relacje jak go dostaniesz i przetestujesz <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 (edytowane) Mam oba na biurku (Al i Cu).. za pare dni na www.pimpmycase.pl powinna sie pojawic relacja/test :) porownany zostanie z Aurasem 92 oraz Freezerem 4 Edytowane 19 Marca 2006 przez melonowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Pare fotek na zachęte :) Bardzo dobrze wyszlifowana i wypolerowana podstawa Oraz listki radiatora. Tu oba : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PabloHasan Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 :) jestem ciekaw jak sie bedzie sprawowal. Czekam z niecierpliwoscia na Twoj test. Kupilem wercje CU i czekam na nia. Jakas recka by mnie uspokoila, czy dobrze zainwestowalem ,czy zle ... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Wczoraj robilem testy - roznica w temp jest do 4* - mozliwe ze bedzie wiecej jak postawie proca przy wyzszym Vcore i miedz bedzie mogla pokazac zemoze odprowadzic wiecej ciepla. Ale i tak nie masz co zalowac. To kawal dobrego coolerka... tylko montaz to totalna kupa (s478) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 To kiedy bedzie gotowa ta recka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulus5ooo Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 ja qpiłem Alu version, jak miedź dopiero zapowiadali i jestem ze swojej bardzo zadowolony :) wcześniej miałem Pentagram'a QC-80Cu i bez porównania lepiej na Katanie B) denerwujący jest tylko ten montaż, może ktoś to już stawiał na Socket 754/939/940 i mi powie czy przyklejał ten "krzyż" ? bo jak to później odkleić? mój jest na taśmie 3M ... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Na 478 tez sa straszne katusze z montazem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PabloHasan Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Katana Cu stoi wlasnie na moim biurku i ... sobie jeszcze jakisz czas postoi. Nie pasuje do mojego mobo (Epox 8rda +) przy obecnej budzie. Zachodzi na zasilacz ok 3 mm... Trudno i tak musze zmienic bude wiec bedzie lepsza motywacja. Nie mniej dodam, ze mocowanie do Sockiet A - bezproblemowo. Mozna troszke wyregolowac je - nie wiem jak to opisac to co mozna zrobic na tym ramieniu mocujacym, ale mozna i jest to fajna sprawa - ja bynajmniej musiale z tego skorzystac (przymierzylem na probe). Radiator prezentuje sie ... PIEKNIE. Sie niemal ciesze, ze tak szybko go nie zapuszkuje. Prawie jak taka statuetka - tylko dac wygrawerowana blaszke. Zatem czekam na recke melonowy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saLv Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 (edytowane) Czy istnieje możliwość montażu Katany na płycie Asus A7N8X Deluxe rev.2 w sposób jak na poniższej fotce ? (płyta posiada otwory montażowe). Edytowane 27 Marca 2006 przez saLv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 hmm jakbys pokombinowal to pewnie tak. Bo zapinka na K7 to tylko taki prosty klips. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 testy testy testy melonowy doczekac sie juz nie moge bedziesz je robil na swojej platformie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 (edytowane) a jak wygląda mocowanie na socket A? W moim obecnym scythe jest taki koszyczek nakładany na podstawkę, do którego przykręca się 2 śrubkami cały cooler. Edytowane 27 Marca 2006 przez olo21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 testy testy testy melonowy doczekac sie juz nie moge ja też B) Własnie sia zastanawiam nad tym coolerem :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saLv Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 a jak wygląda mocowanie na socket A? W moim obecnym scythe jest taki koszyczek nakładany na podstawkę, do którego przykręca się 2 śrubkami cały cooler. U mnie otwory montażowe rozmieszczone są tak: A pytam o taki sposób mocowania z prostej przyczyny - inaczej może się nie zmieścić pod zasilaczem :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 mam ta sama plyte (prawie) i rowniez sie dolaczam do pytania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 testy przeprowadzone zostaly na Celku D @3.8 GHz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PabloHasan Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 U mnie otwory montażowe rozmieszczone są tak: A pytam o taki sposób mocowania z prostej przyczyny - inaczej może się nie zmieścić pod zasilaczem :cry: mam Epoxa 8rda3+. Plyta posiada podobny uklad sockieta co u Ciebie - blisko krawedzi. W moim przypadku Cooler sie nie zmiescil - zachodzi na zasilacz...Standardowa buda, zamieniam na Chiefteca , gdzie wejdzie bez problemu. Mocowanie jest za pomoca zapinki. Jest tak skonstruowane, ze zapinka dokladnie zapina sie na jadrze procka - jest tylko jeden wlasciwy sposob mocowania. nie wiem, w jakis sposob mozna wykorzystac te otwory - dolaczone mocowania na inne gniazda nie przymierzalem, ale moze .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...