olo21 Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 ale czy to jest takie zapięcia standardowe na socket A jakie ma np. boxowe chłodzenie? Bo jeśli tak to istnieje ryzyko ukruszenia rdzenia cpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PabloHasan Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Tak jest to takie standartowe zapiecie. Ukruszenia... no zawsze :). mam ta podkladke na Athlona i nei mialem problemu z zapieciem. Samo zapiecie ma jeszcze mozliwosci "skrucenia" ramienia. Tzn wyregulowania do potrzebnego nacisku. W moim przypadku musialem "wydluzuc" i spokojnie zapialem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 testy przeprowadzone zostaly na Celku D @3.8 GHz :)a kiedy recka bedzie gotowa <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Cos mi sie wydaje że zabardzo to mu sie nie spieszy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PabloHasan Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 podpuszcza i trzyma napiecie.... teraz to modne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Jeszcze dał zdjęcia :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Ciekaw jestem jak siema wydajność tego coolera do osławionego i tańszego ArcticCooling FREEZER 64 Pro ??? Wedle działu Extremalne Podkręcanie to właśnie na tym coolerku jedzie ogromna większość Tweakowych overlockerów :) co wy na to ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 ale fryzjera na sA nie zalozysz ;) tzn da sie zalozyc ale bardzo marnie chlodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Haha.. recka hmm sie robi. Jestem ostro przeziebiony i jakos nie mam sily skonczyc. Moge powiedziec tylko ze Katany (obie) zostaly porownane z Freezerem 4, aurasem 92 - ktory ma o 1 heatpipe wiecej - i niezle sobie poradzily :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Test juz jest ... gorąco zapraszam http://pimpmycase.pl/readarticle.php?article_id=15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 no no bravo ;) Świetna recka :D Zaczynam zbierać na ten cooler, nie wiem jeszcze tylko czy na wersję Al czy Cu. Jak myslicie Al poradziła by sobie z moim sempronem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 chyba tez sobie to cudo sprawie ;) ale raczej wersje aluminiowa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Ja juz swojego chlodzenia nie zmienie bo mam TT Big Typhoona, ktory pewnie dałby ostro popalić wszystkim coolerem bioracym udzial w zastawieniu. Jednakze jesli macie komus cos polecic na P4 - to zdecydowanie lepsza bedzie katana od freezeraa 4. szczegolnie ze katana pasuje na wszystkie proce a roznica w cenie to tylko 10zl. Zreszta roznica w jakosci wykonania jest widoczna golym okiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 a powiedz ile masz na typhonie na bartku w stresie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XwA Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 da sie to to zalozyc na is7-e2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 41* to absolutny max :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 szkoda że test nie objął procków na socket A z OC i z napięciem rzędu 1.7, 1.8V. Ciekawe jaka byłaby wrtedy ich temperatura. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cho-marek Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 (edytowane) Ciekawe jak by się sprawowała na Nf-7, obudowie medium i zasilaczami typu tagan, topower? Wymienione zasilacze słabo wciągają powietrze znad procesora, a wiatrak z katany wiałby chyba na zasilacz. Edytowane 30 Marca 2006 przez cho-marek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Ale kazdy ma chyba tzw wentyl systemowy, wiec posiadanie takiego czy innego zasilacza nie wplynelo by az tak bardzo na temperature Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cho-marek Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Wydaje mi się właśnie, że byłoby lepiej gdyby katana dmuchała w stronę systemowego, który lepiej "odbierałby" gorące powietrze. Oczywiście przy zasilaczach z wiatrakami wolnoobrotowymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saLv Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Właśnie dziś zamontowałem Katane Cu na asusie a7n8x deluxe. Okazało się, że Katana zmieściła się pod zasilaczem (zostało może jakieś 0,5 cm). A co do mocowania w sposób o jaki pytałem, to bez 'kombinowania" raczej się to nie uda. Co do temperatur to nie miałem czasu na testy, ale na szybko stwierdzam, że w porównaniu do whisperrocka + fander 120 - Katana odprowadza ciepło o niebo lepiej. Więcej szczegółów postaram się napisać jutro. Z zakupu jestem bardzo zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 podaj saLva na jakim napieciu chodzi twoj procek i oczywiscie tempki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Hmm pomiar na socket A nie sadze by byl potrzebny bo tą platforme juz sie wycofuje z uzytku... mimo wszystko jestem dumny ze swojego Bartona :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyteckk Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 (edytowane) Przed świętami zakupiłem wersję aluminiową. Montaż jest dość trudny, szczególnie w obudowach miditower gdzie jest ciężko manewrować, ale da radę. Na boxowym coolerku na 12v miałem w zależności od temperatury w pokoju i zakurzenia(konstrukcja boxowego coolera do celiny D sprzyja zakurzaniu;) ) od 40 do 50 (czasem sie komp dlawil i tak mu rosło). W stresie: powyżej 60stopni(w zimie było troche lepiej). Bok budy zdjęty bo nie mam w zasadzie żadnego przewiewu. Jak zakładałem bok to w spoczynku tez podchodzilo pod 60stopni. A hałas był niemiłosierny. Po prostu odkurzacz! KATANA. Zamontowałem, włączyłem... winda długo sie odpala, jakaś zamulona, patrzę w tempy:60 stopni. :oops: za słabo dokreciłem :mur: Teraz kiedy jest wszystko w porządku procek ma 35-37stopni, w stresie 45. Po zamknieciu budy temperatura wzrasta o kilka stopni ale nie tak gwałtownie jak wcześniej. Dosyć dobry wynik prawda? A co jeśli dodam że wiatrak puszczony jest na minimalnych obrotach (1000/min, regulator fanmate pentagrama) i w ogóle go nie słychać? Wtedy jest już rewelacja! Radiator w spoczynku jest chłodny jedynie przy podstawie ma temperaturę letnią. Wykonanie na wysokim poziomie. Ładnie się prezentuje Polecam wszystkim! Edytowane 24 Kwietnia 2006 przez voyteckk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 podaj saLva na jakim napieciu chodzi twoj procek i oczywiscie tempki ;)Tez jestem bardzo ciekaw wynikow pomiarow :) Sorki za drobny OT, co to za Punciak? 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Tez jestem bardzo ciekaw wynikow pomiarow :) Sorki za drobny OT, co to za Punciak? 8) Salva zamilkl :? dwojeczka 1.2 :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davvid Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Jak wypada Katana Al w porównaniu do Freezera 64 PRO ?? Wiem, że w Freezer 4 raczej słabo wypada, ale nie chyba nikt nie pisał o wersji 64 :/ Czy warto dokładać 30 zł do Katany ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 davvid miałem ten sam dylemat :P Zdecydowałem się jednak na Katane i jestem zadowolony ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davvid Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 (edytowane) No tylko mnie o jakieś porówanie (różnice w temp), bo każdy inaczej się zadowala :D Jakby nie patrzeć Katana jest droższa gdzies o 50% od Freezera, ale niewiadomo ile wydejniejsza :/ Edytowane 30 Kwietnia 2006 przez davvid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Moge ci powiedzieć tylko tyle że na swoim sempronie 2500+ (1400 @ 2300 1,450V) mam teraz 29* w stresie dochodzi do 34* max Fander chodzi na ~1350 rpm i to by było na tyle odemnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...