Spade Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 mam teraz nagrywarke cd lgika i do tej pory od momentu zakupu odczytuje mi kazda plyte cd czytala juz takie ktore mialy takie rysy ze hej czytala nawet plyty ktore mialy ciut zdarta gorna warstwe nadruku no i teraz stwierdzilem ze sobie kupie nagrywarke dvd chcialbym by czytala rowniez wszytkie plyty i zeby nagrywala na kazdym nosniku bo koledzy czesto do mnie przychodza z badziewiamy za 50 gr wiec teraz bedzie podobnie a czytajac na sieci wiele opini wiele artykulow i kto wie czego tam jeszcze zgupialem totalnie bo co czytam to na jednej stronie zachwalaja nagrywarke a na drugiej mieszaja z blatem i juz sam nic niewiem chcialbym zeby byla to nagrywarka nowa zastnawiam sie nad tymi BenQ DW1650 BenQ DW1640 LG SuperMulti GSA-4167B NEC ND-4550A NEC ND-3550A a moze macie jakies inne propozycje bardzo dziekuje za wszelkie propozycje pozdrawiam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 [CIACH] stwierdzilem ze sobie kupie nagrywarke dvd chcialbym by czytala rowniez wszytkie plyty i zeby nagrywala na kazdym nosniku bo koledzy czesto do mnie przychodza z badziewiamy za 50 gr [CIACH] BenQ DW1650 BenQ DW1640 LG SuperMulti GSA-4167B NEC ND-4550A NEC ND-3550A IMHO zadna z nagrywarek nie radzi sobie z beznadziejnymi plytkami. Testowalem u siebie palniki jak w podpisie oraz przez chwile BenQ DW1640 i NEC ND-3550A. O ile zachowuja sie ladnie przy plytkach DVD rozsadnej jakosci to na hawkach, datastore i innych badziewiach no-name zachowuja sie w sposob niedeterministyczny. Niektore da sie nagrac i nawet odczytac - ale mozna zawalu dostac przy ogladaniu testu jakosci dysku ... W zwiazku z cena tego typu plytek kupujac szuple dostajesz dziwna mieszanke plytek - od nawet chodzacych do takich z odpadajaca farba ... Podobne, o ile nie gorsze efekty sa na plytach cd ... Ostatnio trafilem na jakies warezy (gratisowe do opakowan) na ktorych dalo sie nagrac ale odczytac to potrafil tylko czytnik :) obie nagrywarki widzialy plytke z sesja ale zaczytac liste plikow (cale 4 sztuki) nie potrafily. Lepiej zmus kumpli zeby odzalowani te 1,45 zl na dvd Verbatima czy kolo kolo 80 gr na cd verbatim :) (przyblizone ceny po jakich kupuje na szpulach) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[eM] Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Nagrywanie na byle jakim nosniku nigdy w moim przypadku nie wchodzilo w rachube, zawsze wolalem wydac kilka groszy wiecej na lepsza plyte. Dzieki temu to co nagralem kilka lat temu moge do dzisiaj odczytac. Zwykle noname ktore ktos mi nagrywal nie da sie teraz odczytac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 No cóż, niedawno sam się nad tym zastanawiałem. Wybrałem jednak LG GSA-4167b z nowym biosem od activecom z allegro. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...