Skocz do zawartości
Sagittarius

Jak podkęcić CD-rom, o ile to możliwe

Rekomendowane odpowiedzi

Mianowicie mam CD-LG 52X, a filmik na win xp zgrywa sie w przciagu 6 minut, czy to troche nie zadługo mam HDD Barracude III, plyta główna Intel Board D850GB, no wiec chyna nie powinno byc tak wolno.

Mógł by koś polecić jakis progamik optymalizujacy wydajnosc a moze jakies inne rozwianie. Dziekuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm czyli mas transferr okolo 1,7 mb/s. Wlonczyles dma? To moze jest przyczyna, albo jakas dziwna plytka lub nagrywana z duzo szybkoscio. Wiem ze lg52xmajo z tym problemy.. Sproboj go przetestowac z inymi plytami. Powodzenia!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej ..no przecież LGx52 ma interfejs Pio4 więc i tak DMA nie zadziała a co najwyrzej spowoduje niestabilność systemu pod win98 naprzykład. Spróbuj sfragmentować dysk i spróbuj tą samą płytkę przegać. Powinno być nawet do 30%szybciej . a jak nie to dolej soku do tej herbaty ( Uneek Eth - dobre ..dobre) .Ciesz że Ci ten Lg wogule zgrywa

Pozdro

Torpido

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówimy tu o DMA windowsowym a nie o UDMA33/66/100 - włączyć to można a nawet warto-znacznie zmniejsza to obciążenie proca przy pracy cdromu a co do fragmentacji dysku to chyba miałeś na myśli defragmentacje bo sam windows już wystarczająco fragmentuje dysk i raczej w tym już mu nie trzeba pomagać ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...