Sagittarius Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Mianowicie mam CD-LG 52X, a filmik na win xp zgrywa sie w przciagu 6 minut, czy to troche nie zadługo mam HDD Barracude III, plyta główna Intel Board D850GB, no wiec chyna nie powinno byc tak wolno. Mógł by koś polecić jakis progamik optymalizujacy wydajnosc a moze jakies inne rozwianie. Dziekuję Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Hm czyli mas transferr okolo 1,7 mb/s. Wlonczyles dma? To moze jest przyczyna, albo jakas dziwna plytka lub nagrywana z duzo szybkoscio. Wiem ze lg52xmajo z tym problemy.. Sproboj go przetestowac z inymi plytami. Powodzenia!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 wlacz dma - w menadzeze urzadzen (moj komputer -> wlasciwosci) i tam DMA dla pomocniczego kanalu ide - jak nie da to odinstaluj tego LG i wykryj bez restartu systemu - zazwyczaj pomaga. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 Sprawdź inne CD... Jeśli on DMA nie pomoże to przy zgrywaniu zrób sobie herbaty :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwe Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 a mi nie wykrywa cdromu jak podłącze go do drugiego kanału IDE sprawdzałem wszystkie ustawienia zworek może mam nieodpowiednią taśmę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torpido Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 Ej ..no przecież LGx52 ma interfejs Pio4 więc i tak DMA nie zadziała a co najwyrzej spowoduje niestabilność systemu pod win98 naprzykład. Spróbuj sfragmentować dysk i spróbuj tą samą płytkę przegać. Powinno być nawet do 30%szybciej . a jak nie to dolej soku do tej herbaty ( Uneek Eth - dobre ..dobre) .Ciesz że Ci ten Lg wogule zgrywa Pozdro Torpido Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 Mówimy tu o DMA windowsowym a nie o UDMA33/66/100 - włączyć to można a nawet warto-znacznie zmniejsza to obciążenie proca przy pracy cdromu a co do fragmentacji dysku to chyba miałeś na myśli defragmentacje bo sam windows już wystarczająco fragmentuje dysk i raczej w tym już mu nie trzeba pomagać ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Często upgrade firmware pomaga. I to bardzo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...