THORGAL Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 (edytowane) w Polsce taka muza nie jest znana w szerszym znaczeniu ale odbywa sie tu duzo zamknietych imprez polaczonych z gociarzami chociaz mnie te ich trumienki i koronki smiesza a czasami zenuja jest tu ktos kto tez lubi potege Front 242, szalenstwo Skinny Puppy lub agresje FrontLine Assembly ? oto moja lista bede ja uzupelnial co jakis czas jak cos znajde: Ambient i Dark Ambient Industrial Future-pop i Synth-pop Electronic Body Music(EBM) (pokoloruje jak znajde czas) ! wyroznione subiektywnie And One dla dziewczyn i milosnikow new romantic ASP ! mocny beat mocny wokal Clock DVA ! inteligentna ponura elektronika z wokalem Cyber-Tec DAF ! ostro i prosto z niemieckim wokalem Deine Lakaien ! takie gotyckie mile granie z elektronika ze sluchu czasami przypomina szanty ;) Deviant Electronics bardzo fajnie lamane rytmy Fortification 55 Front 242 ! ! to jest moj kult to jest moja ideologia to jest moje dorastanie Agresywny EBM Front Line Assembly ! ostro, czasami gitarowo ale glownie agresywny electro industrial funker vogt niestety czasmi tupia ale na imprezy dobre Gridlock bardzo lamane rytmy duzo haosu Haujobb ! ostro i konkretnie czasami wolniej ale tez ok mocny wokal Icon Of Coil ! melodyjnie z beatem Meat Beat Manifesto czasami rapowo Neuroticfish melodyjnie z beatem Placebo Effect ciekawe granie ponura elektronika z wokalem SA42 agresywny beat Sheep On Drugs bardzo roznie ale bez wstydu :) Test Dept bebnia na czym sie da glownie rytmy bebniarskie z elektronika Cabaret Voltaire ! ojoj od klasycznego industrialu po melodyjne kawaleczki KLASYKA Covenant melodyjnie z beatem Dance or Die melodyjnie z ostrym beatem mocny wokal Leather Strip agresywna elektronika na wyzycie mocny wokal Nitzer Ebb ! Klasyka EBM bardzo polecam Recoil ! bardzo madre granie...czasami jak tricky czasami jak DM czasami roznie Skinny Puppy ! ! Agresja, elektronika, gitary, przestery KLASYKA z wyzszej polki metale moga lyknac Sp to wariactwo ;) Kochane wariactwo :) VnV Nations melodyjnie z beatem Young Gods gitary elektronika i francuski wokal czasmi punkowo czasami rockowo Delerium Ambient ale uwaga na ostatnie dokonania po czasami jest to podobne do Enya :( Starsze plyty sa zajeb...te Clan Of Xymox ! dla gociarzy i milosnikow starych murow Future Sound of London ! klasyka nowej eksperymentalnej elektroniki O.R.B jak wyzej Kraftwerk ;) ! KRAFTWERK Anthony Rother ! electro w bardzo dobrym stylu Subgud takie sobie Swayzak czasami noise czasami electro ZERO ONE electro Posthuman electro Biosphere ! ! Megalityczny ambient dla milosnikow SF Boards Of Canada ! jak wyzej ale ciut ciezej Fluxion electro + ambient TWERK electro Qntal mury zamki rycerze itp Adham Shaikh ambient Aes Dana ! bardzo przyjemny ambient Alaura jw Aluna jw Asura jw Atmos ! ciekawe rytmy B.E.L_ trcohe ambientowo troche electro Synaesthesie ! zajebi...sty ambient Celtic Cross celtycko i elektronicznie Diary Of Dreams ! klimatyczny, melodyjny electro-gotyk dla metali moze podejsc A Split Second roznie ale blizej do rocka ABSCESS ladujesz do uszu i juz jestes wyzej od innych na ulicy ;) mocny wokal biotek ciekawe granie z pogranicza electro DRP japonskei EBM :) mocny wokal FLUKE ...no czasami to taki inteligentniejszy Trance ale bardziej agresywny Hocico agresywni meksykanie electro industrial...ja zaluje ze tak duzo tupia ale to daje energie needle sharing chaos noise leb odpada Orbital dla milosnikow Trainspotting ;) Paranoid EBM...ciezko znalezc melodyjnie agresywny EBM Proyecto Mirage agresywnie, dziwnie i bardzo chaotycznie Psychic TV klasyka czystego industrialu...oni grali na wszystkim lacznie z ludzkimi koscmi ;) PSYCHOPOMPS agresywne granie z pogranicza electro industrialu SPK dla dziewczyn THX jak ktos lubi Blade Runner-a to oni milo go zmiksowali Vomito Negro nie bede pisal bo to unikat...mrocznie...bardzo X-Marks the Pedwalk to zjednoczy metali i industriali Aphex Twin ! ee nie bede pisal ;) Autechre bardzo noisowo, i ciezko ambientowo z haosem CYBERAKTIF melodyjny beat ale czasmi agresywnie Dopplereffekt zapomnialem Drexciya electro Elecktroids tez Miss Kittin troche dla yapiszonow ale dobre granie Hybrid LASSIGUE BENDTHAUS agresywny EBM M a n d r o i d electro PLASTIC NOISE EXPERIENCE hmm pozniej sprawdze THIS DIGITAL OCEAN Suicide Commando agresywny electro industrial Raison d'Etre ! piekne granie...to trzeba uslyszec...dark ambient Diorama prawie jak DoD Laibach to sobie znajdziecie sami ;) Desiderii Marginis ! dark ambient Colony 5 melodyjny EBM lub jak kto woli future-pop ;) Das Ich tez sobie znajdziecie ;P This Morn' Omina ! bardzo polecam szukajacym nowych brzmien Culture Kultur taki troche lagodniejszy Suicide Commando przez melodyke i normalny wokal Birmingham 6 industrialno EBMowe granie z dobrym wokalem i samplami gitarowymi Aghast View electro industrial czystej wody :) Wumpscut tez jak wyzej ale nieco techniczniej i surowiej Agonised by Love nasze rodzime chlopaki z pogranicza electro gotyku...fanom DOD sie spodoba Einsturzende Neubauten przepraszam ze tak pozno o nich pisze...klasyczne chlopaki industrialaki...oni to kochaja eksperymenty ;) Helium Vola piekny wokal sredniowieczne klimaty i cos dla uspokojenia ucha Tu na samym koncu bedzie siedzialo Depeche Mode jako uznanie tego co dokonali przez ponad 25 lat i nadal trwaja w dobrym stylu :) Edytowane 1 Kwietnia 2006 przez THORGAL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 ladytron , kmfdm , the hacker .. . Atari teenage riot , suicide commando ... moze ktos cos doda od siebie .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 (edytowane) dodalbym jescze Diorame , LAIBACH , Colony 5 ehh sporo tego btw kto wybiera sie do lodzi na : Das ich ? Edytowane 21 Lutego 2006 przez Pietia(lania) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sithh Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 (edytowane) wierzba - post/neoindustrial - cywilizacja ludzka po zagładzie, pozostały tylko echa maszyn mz412 - satanic industrial desolation zone - industrial w klasycznej formie sephiroth - ritual ambient (wgniata !) aghast - krytycy piszą, że to awangarda - w kazdum razie muzyka mroczna, dosyc dziwna, trochokolicach rytualnego ambientu ordo rosarius equilibrio - neofolk, ambient, erotyka, fetysz ;) wiele możnaby napisać, trzeba posłuchać muzyka z fallouta :) ;P no i miazdzacy i przebijajacy wszystko bad sector :) - o muzyce massimo magriniego mozna książke napisać (dla mnie ten człowiek jest geniuszem muzycznym), ale lepiej poczytać http://www.bad-sector.com/ piotr krzyżanowski - lajtowy ambiencik, dla mnie do snu ;) Edytowane 24 Lutego 2006 przez sithh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 muzyka z fallouta :) ;P Jakby ktos szukal: autorem tejze jest Mark Morgan. Bardzo fajny ambient swoja droga :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 >>THORGAL ladna lista, choc przyznam ze znam zaledwie kilka zespolow. Moze bys wyroznil kilka szczegolnych... moim nr 1 jest Diary Of Dreams!!! Deine Lakaien, Diorama i tu sie konczy jezeli chodzi o mroczna muzyke to sasiedzi z zachodu dominuja... od siebie dodam zespolik Lacrimosa, ktory powala mrocznym klimatem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sithh Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Jakby ktos szukal: autorem tejze jest Mark Morgan. Bardzo fajny ambient swoja droga :) O! Fajnie wiedzieć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 a co sadzicie o Fairlight Children projekcie Stephan Groth z Apoptygmy ? niektorzy ( zwlaszcza fani ) uwazaja ze to jest obraza i wogole ja natomiast lubie takie dzwieki cofaja mnie to czasow C=64 i 8-BIT'owocow gdzie gry mialy dusze , muzyka brzmiala jak z kosmosu , a czlowiek nie czul sie samotny ... http://www.fairlightchildren.com/FC-before.mp3 http://www.fairlightchildren.com/FC-fallingout.mp3 http://www.fairlightchildren.com/FC-newage.mp3 jakby tos chcial cos wiecej o nich to PW ;-) pomimo tego ze pachnie tandeta ( jak wiele zespolow ) u mnie wzbuda lezke ze 8 bitowcami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THORGAL Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 (edytowane) Jade do Wrocka w ta sobote na zlot fanow Front 242 1972201[/snapback] a co sadzicie o Fairlight Children projekcie Stephan Groth z Apoptygmy ? troche smierdzi takim celowym prymitywizmem elektronicznym ze stajni Kraftwerk polaczonym z new-romantic...jak dla mnie moze byc ale metale i tak uznaja to za techno ;P Edytowane 22 Lutego 2006 przez THORGAL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 moze bym i byl, bo mam niedaleko ;D ale zespolu nie znam jeszcze w ogole wiec... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THORGAL Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 moze bym i byl, bo mam niedaleko ;D ale zespolu nie znam jeszcze w ogole wiec... Ja polecam chociaz z tego co wiem to ma tam byc rowno 242 gosci i zapisy byly przez net ale ja uwazam ze to tylko taki wybryk ktory sie nie uda Kapela jest kultem w swoim gatunku i ma zatwardzialych fanow na calym swiecie porownywalnych do kultu Depeche Mode Specyficzni ludzie i specyficzne klimaty Jak znajdziesz chec to wpadnij napewno skoro nie znasz zobaczysz cos innego od innego ;) Jak na Polske to jest to cos czego nie zobaczysz w TV czy nie uslyszysz w pospolitych rockowo-popowych radyjkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 historia... ale ja sie ta historia teraz zasluciach!e :) Tangerine Dream ! Thorgal - nieezla lista, tylko nie mow ze kazdej ekipy slyszales choc 1 kawalek :) Moze mala podpowiedz mi dasz - ktorzy graja el. muzyke ale ostrzejsza - nie w strone techno, ale metalu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 >>THORGAL ktore z zespolow sa w klimatach Diary Of Dreams??? (znam Diorama, Deine Lakaien) bo niektore zespoly z listy to prawie techno, mnie interesuje taki klimat jaki DoD prezentuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THORGAL Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 (edytowane) historia... ale ja sie ta historia teraz zasluciach!e :) Tangerine Dream ! Thorgal - nieezla lista, tylko nie mow ze kazdej ekipy slyszales choc 1 kawalek :) Moze mala podpowiedz mi dasz - ktorzy graja el. muzyke ale ostrzejsza - nie w strone techno, ale metalu ? nie powiem ze to byl 1 kawalek bo ja mam swira na punkcie muzy ;) Ostro graja prawie wszyscy bo ja lubie glany, czarne koszule, krotkie fyzury i mocny beat w jakims piwnicznym klubie dla dziwakow ;) Tak jak ten zlot Fronciarzy we Wrocku...kurde musialem tam byc...dla mnie to kult ktory odizolowal mnie z polskiego bagienka muzycznego i bazarowych koszulek GNR czy Metaliki ;) PS: ja siedze w tej muzie juz ponad 15 lat...nie pytajcie ile mam teraz ;) Kiedys taki typ wszedl na jedna z imprez i stal taki normalnie ubramy z 30 min patrzac sie na tych czarno-skorzanych ludzi na parkiecie wywijajacych sie w chinskie 8 i jak przechodzilem to mi powiedzial z szerokimi oczami...ale dziwna muzyka To byl taki Polak...wychowany na polskim radiu i polskim MTV i polskich sklepach muzycznych...nic mu nie powiedzialem a on sobie poszedl ;) PS: Tangerine Dream jakos tak dla mnie grali zawsze elektronike rodem z Pink Floyd...nie mam nic do PF i uwielbiam "The Wall" ale mi nie podchodzi granie majace korzenie w latach 70...no a Kraftwerk ktos by powiedzial. Kraftwerk to Kraftwerk bym odpowiedzial ;) >>THORGAL ladna lista, choc przyznam ze znam zaledwie kilka zespolow. Moze bys wyroznil kilka szczegolnych... moim nr 1 jest Diary Of Dreams!!! Deine Lakaien, Diorama i tu sie konczy jezeli chodzi o mroczna muzyke to sasiedzi z zachodu dominuja... od siebie dodam zespolik Lacrimosa, ktory powala mrocznym klimatem... Dopisze gotyki nieco pozniej bo ja choc baaaaardzo polubilem DOD DL i Diorame to jednak glownie szanuje ich za elementy elektroniki...Lacrimosa mi nie podchodzi ale industrialowcy i gociarze razem sie bawia na imprezach wiec bedziemy tu takze gocic :) Edytowane 23 Lutego 2006 przez THORGAL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 (edytowane) u mnie ostatnio kroloje Noise i electro-Noise Panzer AG , Tactical sekt i jeszcze pare a jak zapatrujecie sie na ewolucje niektorych zespolow z EBM na TBM ? mi osobiscie ta ewolucja niezbyt siedzi ... jakos tak przesadzone to wszystko Edytowane 23 Lutego 2006 przez Pietia(lania) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 wlasnie przesluciach!e Suicide Commando ojjj, przygoda z ta muzyka sie zaczyna... teraz najprzyjemniejsze, odkrywanie nowych smaczkow, a duzo tego... ;]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elbios Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 allied vision, yelworC, amgod, the future sound of london, kerovnian, lustmord, melek-tha, robert rich, combichrist, wumpscut, vnv nation, sui generis umbra (i umbra), aghast view, aslan faction, red harvest (+ gitary), tarmvred (noise), velvet acid christ, scorn pogrubiłem te szybsze, bardziej industrialne zespoły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PJ2099 Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Z tych klimatów od siebie bym dorzucił: Die Form Electro Synthetic Rebellion Project Pitchfork Ministry Displacer Necrophorus Atomine Elektrine Haus Arafna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sithh Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 To może , idac za THORGALem, każdy opisze po krótce dany zespół/projekt, który zamieścił w temacie. Dałoby to jako takie rozeznanie osobom, które zamierzają poszerzyc horyzonty muzyczne :) Za swoje zaraz sie zabiorę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 dark? sredniowiecze.... tylko ARCANA ;] zajebista muza polecam:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PJ2099 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 dark? sredniowiecze.... tylko ARCANA ;] zajebista muza polecam:DZależy od albumu :) Bo Le Serpent Rouge jest już orientalna :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Zależy od albumu :) Bo Le Serpent Rouge jest już orientalna :]wszystkich nie slyszalem:D ale wiekszosc tych co slyszalem byla mroczna:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 ale arcana to z muzyka omawiana w temacie nie ma za wiele wspolnego... ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 ale jest mroczna;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PJ2099 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 ale arcana to z muzyka omawiana w temacie nie ma za wiele wspolnego... ;PPoczątek pierwszego posta Thorgala, fragment zaznaczony na zielono = "Ambient i Dark Ambient" :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sithh Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Jak by nie patrzeć Arcana to Dark Wave ;) A jak juz jesteśmy przy temacie Arcany, to dla mnie jest to fajne uzupełnienie repertuaru Dead Can Dance. Najbardziej mi się podoba " Cantar de Procella". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 kilka dni temu zapoznałem sie z kolejnym zespolem, Panzer AG, kawałek Sick is the one who adores me miażdży! Jeden z lepszych jakie słyszalem ;-O polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 (edytowane) obecnie slucham mistrzowskiego Klaus'a Schulze - Mirage czysta elektronika w najlepszym wydaniu... a co do Front242 to nie wiem THORGAL co w tym widzisz (a raczej slyszysz) bo jakos na sile nawet proboje, ale nie moge... acha, Clan of Xymox bardzo mi przypadl do gustu, genialny!!! Edytowane 15 Marca 2006 przez Marcin_gps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 THORGAL nie zebym sie czepial czy cos ale w moim odczuciu Colony 5 to sticte future-pop ... a najprosciej ich okreslic jako: Wokal depeche mode i elektronika : http://www.colony5.com/files/listen/plasti...%20(teaser).mp3 wiecej na http://www.colony5.com/index.php?page=listen Opisze teraz moze moja przygode z tego rodzaju elektronika ( cholera jakbym siebie uslyszal i uslyszal czego slucham jakies 9 lat temu to sam bym sobie wysmial < kiedys muzyka to tylko gitary i perkusja> ) A zaczelo sie niewinnie bo przypadkiem dorwalem ( teraz znawcy nie smiac sie ) Blutengel , ktory mozna opisac w prostch zolnierskich slowach jako "disco-polo" muzyki elektronicznej , ( kilka hitow mieli ) ale ogolnie caly imidz podchodzi pod tandete . Pozniej ( chociaz sam przed soba nie chcialem sie do tego przyznac <dalej glownie gitary > ) zaczalem poszukiwac czegos podobnego i tak trafilem na DarkWave mix ( chociaz z darkwave to mialo niewiele wspolnego ) i dla chcacych sprobowac tej muzyki polecam wlansie poszukac cos takiego ( mozna wybrac zespoly jakie wpadna w ucho ) , wlansie przez to stwierdzilem ze SC jest super , ze kocham Harsh electro w postaci Hocico ... a pozneij to juz bylo bardzo szybko im wiecej poznawalem tej muzyki tym bardziej wpadalem . teraz moge powiedziec ze jest to moja 2 milosc zaraz po progresywnym rocku ( chociaz ostatnio rock poszedl na polke ) . I pomyslec ze gdyby nie pewna blondynka nigdy nawet nei spojrzalbym w strone tej muzyki ... ehhh a tak kolejne uzaleznienie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THORGAL Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 (edytowane) obecnie slucham mistrzowskiego Klaus'a Schulze - Mirage czysta elektronika w najlepszym wydaniu... a co do Front242 to nie wiem THORGAL co w tym widzisz (a raczej slyszysz) bo jakos na sile nawet proboje, ale nie moge... acha, Clan of Xymox bardzo mi przypadl do gustu, genialny!!! ale co nie mozesz ? ;) przeciez nie musisz ;) To wolny kraj ;) Jesli jestes bardziej przychylny CoX to moze bardziej gustujesz w gotyku Polecam DoD lub Diorame jesli nie slyszales Co do Front 242 to ta kapela dala mi jakies 15 lat temu kopa w strone innej muzyki Wtedy w swiecie E Johnow, M Jacksonow zobaczylem inny swiat pelen symboliki, energii i agresji muzycznej ktora kojarzylem wtedy tylko z metalem a ten byl dla mnie nie do przelkniecia ze wzgledu na swoj kicz Ale to moja historia Twoja moze byc inna :) Co do Suicide Commando ktore wspomniales to ja juz przeszedlem etap przesterow glosowych bo niestety wszystko brzmi wtedy podobnie a zaczelo sie chyba od Leather Strip teraz bardziej cenie sobie czysty wokal. Pozdrawiam THORGAL nie zebym sie czepial czy cos ale w moim odczuciu Colony 5 to sticte future-pop ... a najprosciej ich okreslic jako: Wokal depeche mode i elektronika : http://www.colony5.com/files/listen/plasti...%20(teaser).mp3Momentami to oni brzmia prawie jak stare OMD... ;) Edytowane 1 Kwietnia 2006 przez THORGAL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...