Skocz do zawartości
tobiasz15

3D smarki......ehh help!!!

Rekomendowane odpowiedzi

hmmmmm a ja ci powiem ze to przez te SDR bo ty masz spoko athlona a le na starym jadrze a ja np. mam durnia morgana i np w sandrze czy innym benchmarku cpu on wypada lepiej niz athlon na SDR oczywiscie ...wiec według meni wina jest po stronie ramu ..ja mam tak jak w opisie i wynik 6100 papa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba wszyscy nie widzicie jednej rzeczy. Tobiasz napisał że jego karta jest standardowo taktowana 254 -440 a to mi wcale nie wygląda na radka 8500 nawet wersje le która jest standardowo taktowana jak mi sie wydaje 250-500, myśle że on ma radka 7500 a nie 8500 albo gość coś pomieszał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmmm a ja ci powiem ze to przez te SDR bo ty masz spoko athlona a le na starym jadrze a ja np. mam durnia morgana i np w sandrze czy innym benchmarku cpu on wypada lepiej niz athlon na SDR oczywiscie ...wiec według meni wina jest po stronie ramu ..ja mam tak jak w opisie i wynik 6100 papa

to radek 8500LE tylko że SuperGrace hjest niedotaktowany ale po podkręceniu wynik wzrasta o 200pkt a stery do AGP nic nie pomogły a co do athlona to nie jest to T-bird ale i tak w wydajność połyka duraka12000 morgadana sdr sdr to też nie to bo ten gośc co sie wypowiadał jako 3 to na duraku 1100mhz 256SDR i radku LE ma 6300pkt wiec ???? a Biosie nie wiem jak ustawic pamięc do AGP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ps mój kumpel na antku 1700+ 256DDR VIA KT 266 i Radku 9000pro ma 6600pkt wiec ty nie masz zle:)

no to faktycznie nie wiele bo ja tyle mialem na tej samej karcie i atlhonie 1000@1333 (10 x133) :-) na sdramach (tez 133Mhz) ASUS A7V (na kt133)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba wszyscy nie widzicie jednej rzeczy. Tobiasz napisał że jego karta jest standardowo taktowana 254 -440 a to mi wcale nie wygląda na radka 8500 nawet wersje le która jest standardowo taktowana jak mi sie wydaje 250-500, myśle że on ma radka 7500 a nie 8500 albo gość coś pomieszał

O to nie widzidzaiłeś jeszcze Radeona 8500 LE który miał pamięci taktowane na 400 MHz!! A jak chcesz zobaczyć Radka 250/460 to wejdź na stronę główną Tweak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AMD Athlon TB 700@900 Titan D5TB(4) , Abit KT7-Raid, 128MB RAM 133MHz (Turbo), Sapphire Radeon 9000, Seagate Barracuda II 20GB, Maxtor 3.2GB.

3DMark 2001SE - 5014pkt. <-------- co jest to ja powinienem miec 6300pkt wgrałem Dx 90 nic nie pomogło tak samo jak stery do AGP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

akurat zsypał mi się winodows i zrobiłem formata stan czysty 98se +Dx 8,1 + dosc stare stery z płytki=6354pk w 3d marku 2000 i a5249pkt w 3dmarku2001 hmmmmmmm ja podejżewam że coś jest z pamięcią do AGP ale nie umiem jej ustawić :( a nowszych sterów nie wgrywałem bo ostatnio nie było efektów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No Tobiasz chyba nie trafiłeś w dobry model tej karty może nie zauważyłem nazwy twojej grafy ale po tym taktowaniu w nioskuje, że nie jest build by ATI :) . Podobno w 98 są troche gorsze wyniki niż w XP(ale zdażają się też lepsze) , ale to małe różnice z twoją Tak samo pamięci ddr czy sdr to też przyrosty nieznaczne. Ogólnie to wina karty :( ewentualnie czegoś do końca żeś nie poustawiał. Zobacz czy AGP chodzi x4 .

PS

Ja mam coś ok 6000 :)

I głowa do góry!!! :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...