Skocz do zawartości
h4ndstyl3

Siec Skonfigurowana Lecz Nie Działa Jak Nalezy.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Musialem wiec reinstalowac system :(

Udostepniania nie udalo mi sie naprawic a co gorsza polaczenia sieciowe sie popierniczyly tzn

- po uruchomieniu systemu nie dzialalo polaczenie z neostrada

- zalozone nowe polaczenie dzialalo do nastepnego uruchomienia ( w ten sposob mialem ich kilka :))

- na koniec tego wszystkiego nie moglem wejsc do wlasciwosci polaczenia sieciowego lub internetowego

Przyznam sie ze nie wiem co bylo powodem tego wszystkiego; wirusy, *ware sprawdzilem po kilka razy kilkoma roznymi programami i czysto; Po rejestrze nie grzebalem; Chyba ze zrobil to za mnie Windows Defender bo tylko to ost instalowalem z mniej znanych mi programow.

Pozdrawiam i zycze wiecej sukcesow niz ja w walce z silami nieczystymi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pierwszym kompie z neo właczasz udostępnianie połączenia, a dla karty sieciowej konfigurujesz ręcznie adres ip: 192.168.1.1 maska podsieci: 255.255.255.0 i nic więcej nie wpisujesz!!!

Na drugim kompie również ręcznie konfigurujesz kartę sieciową adres ip: 192.168.1.2 maska podsieci: 255.255.255.0 brama domyślna: 192.168.1.1 oraz podstawowy serwer dns: 192.168.1.1

Przetestowane kilkadziesiąt razy i zawsze działało, no chyba że ze sprzętem było coś nie tak... ;)

Witam wszystkich, ja mam podobny problem z siecia, lecz calkiem inny problem. Wszystko co trzeba bylo powpisywac mam powpisywane, lecz teraz jak chcem sobie z bratem pograc w LOTR Battle Of Middle Earth czy NFS U2 to nie da rady, np w Middle Earth on mnie w pokoju widzi lecz ja jego nie e i nici z grania o co moze chodzic ?? Jedynie co mogloby mi przeszkadzac w tym to jedynie systemowy Alert Zabezpieczen, ale tam jest wpis dodany nawet go wylanczam i nic du... Co mam wiec z tym fantem zrobic ?? Bardzo prosze o pomoc. Z gory dziekuje Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi