Wierzba25 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Witam, posiadam takową kartę graficzną - GALAXY GeForce 6600GT 128MB DDR3/128bit TV/DVI PCI-E (Ultimate) i niestety wiatrak na nim już drugiego dnia użytkowania zaczął wydawać z siebie naprawde nieprzyjemne dźwięki... :/ I tutaj pytanko do was - czy Pentagram FREEZONE XC-80 AlCu wejdzie na tą kartę bez problemu - tzn czy muszę odrywać te radiatorki z pamięci itp?? Ewentualnie jakie inne w miare tanie chłodzenie można na nią zamontować?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Mam taką kartę tyle ze w wersji GE ale to jest to samo, identycznie wygląda. Równiez mam na niej Pentagrama XC-80AL. Żeby go zamontować, musisz zdjąć radiatory z pamięci bo inaczej pentagram nie bedzie dolegał do rdzenia. Ja zamiast tych radiatorów galaxy przyczepiłem te z pentagrama, są mniejsze, ale lepsze to niz goła kostka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wierzba25 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 A jak wygląda zdejmowanie radiatorków? Bez większego problemu? Czy w razie jakiejś awarii da rade założyć je z powrotem żeby przyjeli kartę na gwarancję? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Radiatorki są przyczepione na taką taśmę samoprzylepną, coś jak 3M. Jak je odkleisz, mozna bez problemów przykleić spowrotem bo taśma po odklejeniu klei się nadal :) U mnie radiatorki leżą w pudełku po grafie i jakby co to moge nałożyć spowrotem bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wierzba25 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Oki, to wielki dzięki za informację, pewnie jeszcze dziś zakupie takie cudo. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 uwazaj z oklejaniem, ja mialem male problemy, jeden radiator odszedl bezproblemowo, z drugim sie nasilowalem juz... tez galaxy 6600gt pci-e Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...