Skocz do zawartości
abramakabra

Niedziala mi "ł" :'(((((

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, no wlasnie niemam literki "ł", inne polskie znaki dzialają normalnie a jak naciskam alt+l to nic sie niedzieje :evil: Zainstalowalem Win 2000 i za pierwszym wlączeniem moglem wpisać ł, ale po restarcie znowu to samo, niewiem co siedzieje, a strasznie mnie to wnerwia, pomocyyyy :wink:

BTW: "ł" niedziala w żadnej aplikacji i na innych windowsach tesz niedziala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skopiowalem z jakiegoś tekstu

Moze wyjde na lamera, ale co tam masz ustawione polski(programisty) w wyborze klawiatury? :D (nie bij jesli pytanie jest gupie :D)
mam programisty :) Niebede bil :D Ale dziwne jest to że odrazu po instalacji windy sprawdzalem i bylo, a po instalacji sterów nima :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem podobny przypadek - soft instalowany z driverami do karty graficznej używał skrótu klawiszowego "Alt+l" i nie można było wpisać "ł". Soft ładował się z systemem i na pasku po prawej pojawiała się ikona. Po wyłączeniu skrótów wszystko wróciło do normy. Poszukaj czy u ciebie też jakiś program nie używa skrótów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem podobny przypadek - soft instalowany z driverami do karty graficznej używał skrótu klawiszowego "Alt+l" i nie można było wpisać "ł". Soft ładował się z systemem i na pasku po prawej pojawiała się ikona. Po wyłączeniu skrótów wszystko wróciło do normy. Poszukaj czy u ciebie też jakiś program nie używa skrótów.

ew jakas inna aplikacja "z paska" moze uzywac tego skrotu - sprawdz i powidzedz czy cos sie poprawilo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie!

POdobny problem miałem z powerstripem, który przy używaniu alt + s zamiast ś powodował zmianę rozdzielczości ekranu... :D

Więc tylko wystarczy sprawdzić który progs tego skrótu używa i go zmienić na inny i po kłopocie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zawsze po reinstalacji windy niemam "ó" ... trzeba poczekac pare miesicy i bedzie ó :lol:

"ó" ściągnie się dopiero w następnym sp[servicepack'u] Dołączona grafika buuhahahaha...

a tak wogóle to mi też czasami ustawniea klawiatury sie same zmieniają 8O 8O 8O ... i jak zmienie na normlane to znowu same zmiana !?! 8O 8O 8O ... i ch%j !!! a nie mam żadnego wirusa i kombinacji klawiszy 8O Dołączona grafika ... więc nie wiem co to jest !?!? Dołączona grafikaghyhyhy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi