Macio19 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 SK Super Charger 8168 DIGITAL . 4 KANAŁOWA PROCESOROWA ŁADOWARKA Z DETEKCJA DELTA V. K8168 DIGITAL ŁADUJE AKU AA (R6) i AAA(R03) NIKLOWO WODORKOWE Ni-Mh ORAZ NIKLOWO KADMOWE Ni-Cd SK8168 DIGITAL ŁADUJE 4 AKUMULATORKI O RÓŻNYCH POJEMNOŚCIACH DO KAŻDEGO Z NICH JEST DIODA SYGNALIZUJĄCA ŁADOWANIE PO NAŁADOWANIU GAŚNIE CZAS ŁADOWANIA AKU AA 2600 TO NIESPEŁNA 10h CZAS ŁADOWANIA AKU AAA 1100 TO NIESPEŁNA 3,5H SPECYFIKACJA: FOR 1-4pcs AAA & AA Ni-Cd/ Ni-Mh cells Input: AC 100V-240V 50/60Hz Output: DC 1,2V 300mA X 4 300mA X4 Capacity: 500mAh~2600mAh TAKI MODEL :rolleyes: PS: WITAM - chciałbym się dowiedzieć czy taki model jest dobry. Może ktoś ma taką samą wiec mógłby mi coś na ten temat powiedzieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Cena adekwatna do jakosci, jezeli ma niby uP a laduje AA w 10h to ja dziekuje. Ja mam jakas juz 2 letnia ladowarke na wszystkie typy baterii, chyba stoja kolo 30-40zl na allegro nawet. I laduje mi 2300mAh w okolo 3-4h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 To jest całkiem niezła ładowarka, połowa cyberfoto ją posiada i sobie chwali. Wada - ładuje/rozładowuje tylko 2 lub 4, a ja mam playera mp3 na 1xAAA... mimo wszystko da się przeżyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korbelsky Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 http://www.allegro.pl/item87293525_4h_8168...arka_tanio.html no nie wiem-kupujesz tanio to kupujesz dwa razy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 (edytowane) ja polecam ta ładowarke. Jest niemal identyczna do tej co pokazał Dijkstra. Za cene 37zł masz z 4 aku sanyo. Te aku ładuje troszke długo bo ponad 5 godzin lecz nie przeszkadza mi to bo zostawiam ja na noc. ;] Edytowane 21 Lutego 2006 przez SABUR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 ja polecam ta ładowarke. Jest niemal identyczna do tej co pokazał Dijkstra. Za cene 37zł masz z 4 aku sanyo. Te aku ładuje troszke długo bo ponad 5 godzin lecz nie przeszkadza mi to bo zostawiam ja na noc. ;] Bo to jest ta sama ładowarka, sprzedają ją pod kilkunastoma różnymi markami/nazwami, ale robią ją za pewne te same małe, żółte rączki ;] Widzę, że baltrade sprzedaje ich tyle, że aż zamówili sobie z własnym nadrukiem - wcześniej sprzedawali ją jako batimex, i taką posiadam. W zestawie z czterema sanyo za 37 zł. to bardzo dobra oferta, sanyo są całkiem niezłe jeśli chodzi o zastosowanie w aparatach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 a mam pytanie odnośnie tej ładowarki, wiem ze muszą być ładowane parami aku ale jesli wloze jeden prawie naladowany a drugi niemal rozładowany to naładuje.....no właśnie jak?? oba do pełna?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Ja mam tego typu i jest ok: http://photos.allegro.pl/photos/oryginal/8...813071/81307166 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=125428 Po co było zakladać kolejny temat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gof Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 a mam pytanie odnośnie tej ładowarki, wiem ze muszą być ładowane parami aku ale jesli wloze jeden prawie naladowany a drugi niemal rozładowany to naładuje.....no właśnie jak?? oba do pełna?? Tez mnie zastanawia taka sytuacja co sie stanie z aku z roznym poziomem naladowania. Wydaje mi sie ze albo jednego nie naladuje do konca albo co mnie prawdopodobne jednego przeladuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Ewentualnie te ktore sie "zapchaja" to wiecej juz i tak nie przyjmna, a reszta moze w tym czasie sie doladowywac dalej, ale moze tez byc tak, ze te ktore sie naladowaly wczesniej zaczna sie mocno grzac az w koncu nie wytrzymaja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 a mam pytanie odnośnie tej ładowarki, wiem ze muszą być ładowane parami aku ale jesli wloze jeden prawie naladowany a drugi niemal rozładowany to naładuje.....no właśnie jak?? oba do pełna?? Akumulatory powinny byc rozladowane inaczej bardzo szybko wystapi efekt pamiec czyli beda mialy tylko czesc swojej pojemnosci. Najlepeij jest najpierw je rozladowac i potem dopiero naladowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Akumulatory powinny byc rozladowane inaczej bardzo szybko wystapi efekt pamiec czyli beda mialy tylko czesc swojej pojemnosci. Najlepeij jest najpierw je rozladowac i potem dopiero naladowac. to wiem ale tyczy sie to aku NiCD a nie obecnie popularnych i czesto stosowanych NiMH w ktorych wyeliminowano efekt pamieci moje i gof'a pytanie ciagle aktualne;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Roznie bywa, moje 1.5 roczne NiMH stracily pojemnosc :/ Za dlugo je zostawilem nie uzywane w aparacie, jakis efekt przy samoczynnym rozladowaniu nastapil (nie pamietam nazwy ;)) i teraz laduje do pelna a starcza na 4x mniej zdjec :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 u was też się to dzieje że w ostatniej fazie ladowania w ladowarde procesorowej aku są dosć cieple?? wiem ze szkodzi im temp poowyzej 42* ładowałem aku Sanyo 2100 w ładowarce MW8160. Czas ładowania wyniósł dokładnie 5h 50min ;) sprawdziłem z ciekawości. Zaniepokoiła mnie tylko ich temperatura bo dość ciepłe były... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Zawsze przy ladowaniu wysokim pradem sie nagrzewaja. Zobacz sobie raz aku GP w jej ladowarce ktora laduje w 36minut :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gof Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Pytalem sie o ta ladowarke osobe ktora handluje nimi na allegro i o ile to jest prawda to dowiedzialem sie ze owszem mozna ladowac od 1 do 4 aku naraz ale tej samej pojemnosci i o tym samym stanie rozladowania. Czyli przy ladowaniu 2 czy 4 aku zachowuje sie identycznie co MW8168 tyle ze dluzej laduje. W sumie to chyba bardzo mozliwe bo za ta cene to ciezko zeby miala 4 niezalezne kanaly do ladowania a tak to sama wykrywa ile ma aku (chyba jednyna roznica w porownaniu do modelu MW) i taki daje prad. Wiec jak ktos bedzie ladowal 2 lub 4 naraz to chyba lepszym wyborem jest MW8168 bo w tej ladowarce SK nie ma "indywidualnego podejscia" :wink: do aku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korbelsky Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 a co sadzicie o tym:http://allegro.pl/item90234796_4_akumulato...rka_gratis.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi_bydg Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Witam! Mam taką Trust 441 PQ kupiłem ją wraz z akumulatorkami 2100 NiHM do tego dokupiłem Sanyo 2500 NiHM szybko się ładują te 2500 koło 3.5 godziny więc całkiem szybko, jedyną wade jaką ma to można ładować dwa lub cztery akumulatorki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 a co sadzicie o tym:http://allegro.pl/item90234796_4_akumulato...rka_gratis.html tu masz super łodowarke za stosunkowo niewileka kase razem z dobrymi aku. Nie kupuj jakiegos badziewia co nie wiadomo jak dlugo pochodzi. Witam! Mam taką Trust 441 PQ kupiłem ją wraz z akumulatorkami 2100 NiHM do tego dokupiłem Sanyo 2500 NiHM szybko się ładują te 2500 koło 3.5 godziny więc całkiem szybko, jedyną wade jaką ma to można ładować dwa lub cztery akumulatorki. to jest ładowarka procesorowa?? Bo jesli nie ja dziekuje za taki sprzet-biedne aku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi_bydg Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 (edytowane) tu masz super łodowarke za stosunkowo niewileka kase razem z dobrymi aku. Nie kupuj jakiegos badziewia co nie wiadomo jak dlugo pochodzi. to jest ładowarka procesorowa?? Bo jesli nie ja dziekuje za taki sprzet-biedne aku Chodzi tobie o to czy po naładowaniu wyłącza się automatycznie czyli nie daje cały czas prądu?? Odpowiedź brzmi tak, wyłącza się automatycznie po naładowaniu. Tak to jest procesorowa ładowarka. Edytowane 13 Marca 2006 przez Tommi_bydg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Ja znalazlem cos takiego ale sporo drozsze... http://www.allegro.pl/item90225005_promocj...8_za_52_90.html Ciekawi mnie czy te Sanyo beda lepsze czy nie?? Co myslicie?? Wogole to mam jeszcze jedna ladowarke Energizera na oku za ~55zl z 8 akku ale nie pamietam pojemnosci. Musze przejsc sie do tego sklepu. Napisze pewnie wieczorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi_bydg Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Ja znalazlem cos takiego ale sporo drozsze... http://www.allegro.pl/item90225005_promocj...8_za_52_90.html Ciekawi mnie czy te Sanyo beda lepsze czy nie?? Co myslicie?? Wogole to mam jeszcze jedna ladowarke Energizera na oku za ~55zl z 8 akku ale nie pamietam pojemnosci. Musze przejsc sie do tego sklepu. Napisze pewnie wieczorem. Ja mam ten Sanyo 2500 i na moim aparacie robię na nich coś koło 600 zdjęć, a aparat to Konica Minolta Z10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Ok. Daruje sobie tego energizera bo i cena sie zmienila i sa tylko 4 akumulatorki a nie 8 tak jak myslalem :( Teraz wacham sie pomiędzy akku Sanyo 2100, GP 2500, Sony 2500, Panasonic 2600. Ceny mniej wiecej podobne... Max roznica to chyba 10 zl pomiedzy najwyzsza a najnizsza cena za 4 sztuki. Co byscie brali na moim miejscu?? Ja sie zastanawiam nad tymi Soniakami albo Pananami :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Polecam SANYO, sa calkiem dobre jak za swoja cene. obojetnie czy kupisz 2100 czy 2500 GP sa drogie jednak podobno wartaja swojej ceny choc ja bede jeszcze kupował sanyo bo sa spox o panasonicu nic mi nie wiadomo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cortezon Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 A co myślicie o tym zestawie :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 A co myślicie o tym zestawie :?: o jezusicku :blink: jaki prad ladowania dla jednego aku!! hmm sam nie wiem co powiedziec im mniej aku ladowanych na raz tym wiekszy prad i jednoczesni szybie beda naladowane...ale zytownosc :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cortezon Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 (edytowane) Hmm.. w takim bądź razie może GP PowerBank 4 :?: Edytowane 23 Marca 2006 przez Cortezon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Hmm.. w takim bądź razie może GP PowerBank 4 :?: a patrzyłeś na allegro? tam mozna kupic fajny zestwik w takiej samej cenie jak za gp. Ja mam takie cos i chwale sobie. Są jeszcze inne warianty z aku 2500mAh Sanyo i innymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cortezon Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 a patrzyłeś na allegro? tam mozna kupic fajny zestwik w takiej samej cenie jak za gp. Ja mam takie cos i chwale sobie. Są jeszcze inne warianty z aku 2500mAh Sanyo i innymi. Proponujesz model MW 8168 a może lepszy będzie MW 8988 ?? Zdaje się, że to jest następca. Tu jest ciekawa oferta wraz z aku Sanyo 2500. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...