zamen 133 Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Moim zdaniem Dell. Mały problem to niskoprofilowe złącze AGP, ale oprócz tego to znakomity komp. W robocie postawili mi taki model jak ty chcesz - ma już parę lat a jest CICHY (cichy to za mało powiedziane - jego nie słychać) ma tam procka P4 2,4 i śmiga z windą jak nie jeden nowszy składak. Tylko takiemu dać dodadkowo z 256 ramu i grafikę a nigdy nie będziesz się bawił w składanie kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 (edytowane) dlaczego komp firmowy to DNO plyty glowne firmowe zazwyczaj robione sa przez (MSI, ASUS) na zamowienie Dell, Siemens, HP itd. - maja obkrojone opcje bios do granic mozliwosci, praktycznie zero mozliwosci OC, dalej slaba rozbudowa, malo slotow DIMM/PCI ,a gdy zaczniesz cos kupowac zmieniac jest tylko gorzej zaczynaja sie konflikty sprzetowe(RAM, PCI itd.) wiec zaczynasz szukac biosu i jak sie okazuje go niema >>>bo taka plyta jest przystosowana i zoptymalizowana do sprzetu firmowanego dla danej firmy ot co co do stabilnosci powiem tak jak sprzet ktory dziala na default ma byc niestabilny hiihi podsumowujac kompy firmowe to kicha jakich malo, nadaja sie tylko do biur a nie fanatykow kompow OC - plyta i caly komp niejest adekwantny cenowo do mozliwosci OC/wydajnosci poprostu placisz za logo firmy d:: szkoda wogle nawet patrzec na te zestawy firmowe ot CO co do zestawow w hipermarketach to nawet niema co wspominac ZLOM nieliczac proca ktory zawsze daje sie z wysokim zegaram hehe magia liczb Edytowane 24 Lutego 2006 przez XiAo_20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 (...)Takie kompy nie są dla maniaków OC - takie kompy kupują ludzie, dla których ta "maszyna" ma po prostu działać. BIOS - ktoś już wspomniał, co za problem zgrać sobie bios z opcjami z oc z "cywilnej" wersji płyty ? :) Zestawów z marketu w żadnym wypadku nie można nazwać "markowymi". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 To pomyliles troszke forum, zapraszam na Onet :) Bez obrazy, wiekszosc osob na tym portalu nie kupuje komputerow by "działały" , one maja dzialac niestandardowo - zawyczaj bardzo niestandardowo. Niestety komputery firmowe nie pozwalaja na to. Nie przecze ze maja swoje zalety gwarancja bardzo czesto dobrze realizowana i to jest jedyny plus ktorego skladaki nie przebija. Reszta wymienianych cisza dobre peryferia , ładny wyglad dla "składaków" przeciez sa nie obce ba ZAWSZE sa lepsze - wystarczy wiedziec co kupic. I pozostaje najwiekszy mankament firmowych to (wg mnie) karta graficzna, jezeli jednak to ma byc komputer do biura to reszta wczesniejszych załozen traci znaczenie - propnije kupic laptopa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Cloperflake i tu dobrze powiedziałeś, nasze kompy wiekszości to nie tylko komp ale maszynka dorobienia wyników, grania i dłubania, po kiego mi jakies drogie pudło skoro nie moge nic w nim sam modyfikować, o kreceniu mozna zapomnieć, a do tego kosztuje tyle że bym złożył za te pieniadze zestaw raz lepszy, markowe to do biura i dla lamusów, ja muszę wiedzieć co tam jest (generalnie to wiem juz przed zakupem :)), muszę sam ustawić fsb, htt, napiecia, każdy element dotknąć wentyle raz na miecha odkurzyć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 (edytowane) To pomyliles troszke forum, zapraszam na Onet :) Bez obrazy, wiekszosc osob na tym portalu nie kupuje komputerow by "działały" , one maja dzialac niestandardowo - zawyczaj bardzo niestandardowo. (...) Za onet podziękuję - czy ja gdzieś napisałem że uważam że taki komp jest lepszy (czy jakikolwiek) albo że jestem ich zwolennikiem ? Nie, po prostu wyraziłem pogląd na temat kompów "firmowo składanych". Mój komp (a właściwie kompy) też jest niestandardowy i taki ma być :) (a gwarancji to nie mam na żaden element, zawsze coś się znajdzie do pogrzebania/poprawienia) Edytowane 25 Lutego 2006 przez rzymo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...