Jump to content
dzik86

Hot Dogi - Homemade

Recommended Posts

Do środka sałata (na surowo) i smażona cebula.

Parówka obojętnie jaka, byleby dobra i treściwa, a nie sama słonina i trochę zmielonej tyrolskiej :D - tylko i wyłącznie z wody.

Bułki również obojętnie jakie, nawet Tescowe są w sumie dobre. Zwykle piekarnik, jak się spieszy to mikrofala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja hot-dogi robie odlskulowo = tradycyjnie :)

 

-zwykłą bułka taka podluzna

-parowki ale tylko z pobliskiego sklepu bo nie zwiekszaja objetosci po gotowaniu - pycha :)

-do bulki parowa na parowke smazone pieczarki :) na to klade ser i do naczynia zaroodpornego z przykryciem do piekarnika na termoobieg :)

-pokrojony w droba kostke ogorek konserwowy z drobno pokrojona cebulka :) tym posupuje wyciagniete z pieca na to majonez i ketchup i posypuje prazona cebulka :)

 

 

mmmmmmmmmm az mnie ochota naszla :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

az sie glodny zrobilem po przeczytaniu tematu :P

musze jutro mamie powiedziec zeby podluzne bulki kupila ;]

co ja dodaje do hot dogow, no to tak:

obowiazkowy jest zielony ogórek, pomidor, ser. jak jest sezon dochodzi do tego sałata, ewentualnie co tam sie znajdzie w lodówce. na to keczup + majonez i szama.

ulubione parówki : berlinki z morlinow, oraz z sokołowa parówy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dla mnie parówka tylko gotowana, ale wędzona ;P Do środka to zalezy na co jest chec. Czasem surowka z kapusty, kiszonej takze i majonez winiary deko (kiedys jadalem motyla, a teraz tylko winiary dekoracyjny). A czasem cebula w kostke, oregano, ketchup i musztarda, wszystko wybeltac i do srodka ;p Oczywiscie widze ze ser w hotdogu to normalka ;P i sie nie dziwie ;P

Share this post


Link to post
Share on other sites

U mnie tak: :P

Bułeczka, parówa (berlinki), surówka z ogóra kiszonego, papryki, pomidorka i cebulki i do tego sosik z keczupu (pikantne dupliszki, hellmans lub kotlin), majonezu (koniecznie kielecki!!) i musztardy (krem z gorczycy z miodem albo jakaś saperska np. kamis) - proporcje dobierane na bieżąco. I są zajebiste :D

Edited by qrvich

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hot - dogi ostatnio goszczą u mnie co drugi dzień.

A więc parówka (konspol), bułka bez żadnych udziwnień typu sezam itp., do tego surówka z kapusty białej, pomidor, cebulka, parmezan, oregano.

Poza tym obowiązkowo ketchup i musztarda (która tylko w hot-dogu) mi smakuje.

Można eksperymentować też z innymi dodatkami.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najzwyklejsza bagietka przekrojona wzdłuż, do środka trochę żółtego sera i do piekarnika/mikrofalówki tak aby serek się roztopił. Później do środka ładuję ogórka zielonego i pomidorki, czasami kapustę lodową lub jakąś surówkę. Następna wpada ugotowana parówka "Babuni", na nią keczup + czasami jakiś sos. Wszystko posypuje smażoną cebulką, którą można kupić w sklepie - to jest esencja hotdogów ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...