utleniacz Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Witam! Kupiłem sobie w zeszłą niedziele tą tarte i jestam troszke zaskoczony :unsure: mam dość kiepski wynik w 3dmark(przynajmiej mi sie tak wydaje :? ) 7764, to narmalny wynik?? Mój sprzęt to: P4 2.8GHz, Płyta głw. gigabyte k8...(niepamnientam dokladnie :lol: ) dysk 160gb, 512ramu! W najbliższym czasie planuje sobie kupić jeszcze jedną 512ramu :) Mam jeszcze jeden problem bo mam taktowanie pamięci tylko 900MHz a powinienem mieć 1000MHz mam dokladnie taką karte http://sklep.cdrinfo.pl/pelny_23782.html http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=23782 Nawet przeglądałęm inne sklepy to były taktowania 1125MHz :blink: na ta samą karte! PS: jak coś to szukałem ale nigdzie nieznalazłem odpowiedzi :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 rzeczywiście dziwne, że nie masz od razu 1000MHz ale nie robi to różnicy, że możesz sam ustawić sobie tyle o ile nie 1100+ ; wynik myślę, że jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utleniacz Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 (edytowane) Bo ja nieznam sie dobrze na podręcaniu i niechce se spalić sprzętu :unsure: niewiem czego to wina :sad: dolonczony byl program V-tuner2 i on pokazuje CORE CLOCK 300MHz i MEMORY CLOCK 900MHz :cry: co mam zrobić?? mam nadzieje że są tu porządni ludzie i mi pomogą :lol: Edytowane 22 Lutego 2006 przez utleniacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Bo ja nieznam sie dobrze na podręcaniu i niechce se spalić sprzętu :unsure: niewiem czego to wina :sad: dolonczony byl program V-tuner2 i on pokazuje CORE CLOCK 300MHz i MEMORY CLOCK 900MHz :cry: co mam zrobić?? mam nadzieje że są tu porządni ludzie i mi pomogą :lol: 300Mhz to masz w trybie 2D, a jak klikniesz na opcję "smart tune mode" to zobaczysz taktowanie na trybie 3D (gry). Powinienieś mieć w trybie 3D - core 500Mhz / memory 1000Mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_ Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 A w jakim 3DMarku? Bo jeśli 2001 - wynik słaby, 2003 - w normie, a w 2005 - rekord świata :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klosiak Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Bo ja nieznam sie dobrze na podręcaniu i niechce se spalić sprzętu :unsure: niewiem czego to wina :sad: dolonczony byl program V-tuner2 i on pokazuje CORE CLOCK 300MHz i MEMORY CLOCK 900MHz :cry: co mam zrobić?? mam nadzieje że są tu porządni ludzie i mi pomogą :lol: Hm...RivaTuner i do dziela :) Podkrec te pamieci do 1000MHz i po klopocie :) Na 99% nic sobie nie spalisz ;) Ja jak kupilem Leadtek'a A6600GT tez ma od domyslne taktowanie dla pamieci 900MHz ale od razu przestawilem na 1000MHz i wsio dziala bez problemow...teraz chodzi mi na 1025MHz :) Po prostu wiekszosc GF6600GT na AGP maja pamieci ustawione na 900MHz bo tak sobie nV zazyczyla zeby pokazac wyzszosc PCIE na AGP ale na kartach PCIE i AGP sa przewaznie montowane takie same pamieci wiec w wersjach na AGP pamieci na 1000MHz beda spokojnie dzialac :) Zeby miec pewnosc ze wszystko jest OK zmieniaj taktowanie pamieci co 10-20MHz i sprawdzaj czy nie ma artow w grach i 3D Markach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Rzeczywiscie wynik jak najbardziej w normie. Ja na swoim Athlonie 1900Mhz niecale 8k w 03 wyciagam, na taktowaniach 525/1100Mhz. A ty 2 stowki nizej na 500/900Mhz :-P Dobry wynik, procesor robi swoje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utleniacz Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 (edytowane) Dzieki za rady :D jak wlanczam ta opcje w 3d to mo podskakuje do 500MHz a 900 zostaje bez zmian :angry: ale pobawie sie z podkręcaniem :D tylko jak coś zepsuje to bedzie na was :rolleyes: jak ją podkręciłem do 910MHz to mam wynik 7815 w 3dmarku03 PS: tym RivaTuner mam podkręcać?? czy moge tym v-tuner?? Edytowane 23 Lutego 2006 przez utleniacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Uzywaj Riva Tunera, jest lepszy :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Uzywaj Riva Tunera, jest lepszy :-PCzesc , mam asusa gf 6600 GT TOP 520/1100 1.6nsSamsung.Powiedzcie mi ile na standardowym chlodzeniu moge ja podkrecic , i jak podkrecac tym Riva tunerem bo próbowałem ale mam cos zablokowane i nie wiem jak to odblokowac. MamRivaTuner 2.0 a sterowniki do grafiki 83.62. Chłodzenie widac na zamieszczonym zdjeciu, radiator nie styka sie z pamieciami. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utleniacz Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 (edytowane) a wy o ile podkręcacie swoje karty?? jak sądzicie jaki najlepszy wynik moge uzyskać?? i czy ta karta z serii 6600GT jest jedna z lepszych?? :) a moze najlepsza? :lol: piszcie swoje opinie na temat tej karty :wink: i czy byście ją kupili? :razz: heh... troszke tych pytań jest :lol2: a i jeszcze jedno :P niewiem zbytnio jak sie tym obsługiwać... Edytowane 23 Lutego 2006 przez utleniacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acp___ Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 niema sensu tego kręcić (patrzcie opis, mogłem dalej ale niema sensu) są różnice w 3D marku ale w grach to bym powiedział (może to tylko moje wrażenie), że gorzej chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utleniacz Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 co sądzicie o APC wypowiedzi?? to prawda?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utleniacz Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 (edytowane) co niepiszecie?? :-| podkrecilem go do 520mhz i 990mhz o osiągnołem wynik 8243 w 3dmark03 juz niejest źle :wink: ale nadal moze być lepiej :razz: jak za duzo podkręce to jakiego typu bledy bedą wyskakiwać?? slyszalem ze w niektorych kartach mozna odblokowywac potoki itp. u mojej mozna? :razz: wątpie ze mozna ale zapytać niezaszkodzi :wink: prosze o odpowiedzi :D pozdr Edytowane 25 Lutego 2006 przez utleniacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 co niepiszecie?? :-| podkrecilem go do 520mhz i 990mhz o osiągnołem wynik 8243 w 3dmark03 juz niejest źle :wink: ale nadal moze być lepiej :razz: jak za duzo podkręce to jakiego typu bledy bedą wyskakiwać?? slyszalem ze w niektorych kartach mozna odblokowywac potoki itp. u mojej mozna? :razz: wątpie ze mozna ale zapytać niezaszkodzi :wink: prosze o odpowiedzi :D pozdr Wyniki masz jak najbardziej ok :-P Przy nadmiernym wykreceniu w garch/markach moga zaczna sie pojawiac artefakty, zatrzymania obrazu lub restarty kompa. Najlepszym sposobem na wytestowanie podkreconych zegarow, jest zapuszczenie powtarzajacych sie testow np. 3DMARK03, przez dluzszy czas(a z 1h). Jesli caly czas wszystko bedzie ok, proboj dalej krecic :wink: 6600 ma fizycznie 8PS, nic nie da sie odblokowac :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utleniacz Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 no dobra :) a jak oceniacie tą karte?? :wink: oplacilo mi sie ją kupić czy moglem cos innego z serii 6600GT?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losdamianos123 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 ja ostatnio tez kupilem 6600GT Asus 128MB i nienarzekam dalem 104 funty , co do overclockingu to spodziewalem sie pamiatek 1,6 trafile sie niestety 2,0 karta w trybie 3d 580/1180 przechodzi wszystkie smarki co do wyniku 2 2k3 to niestety niemam sie czym chwalic bo mam strasznie slaby procek duron 1.8 /266mhz ktory zwalnia mi tez ramy tak wiec mam tylko 8200 ;/ , widze jednak ze to wymik w normie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utleniacz Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 a ile moge tak mniej wiecej pamięci podkrecic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acp___ Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 (edytowane) krecisz i kręcisz, tracisz czas (bo chcąc być pewnym, że sie nieprzesadziło to trza sprawdzać dość często), a widzisz różnicę w grach?? kartę oceniam dobrze, ja troszkę przepłaciłem bo kupiłem gigabyte silent pipe (zawsze jeden wiatraczek mniej) dlatego wydajność/opłacalność niewychodzi superowo EDIT: Co do kręcenia, każda grafika kręci się inaczej!! musi testować (czyt. tracić czas) Edytowane 26 Lutego 2006 przez acp___ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...