Skocz do zawartości
Kikas

Galactic Civilizations Ii

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem fanem serii Master of Orion (zwłaszcza dwójki) i znalazłem informację o wyjściu gry Galactic Civilizations II.

Strona producenta

Screeny

Gra jest zrobiona w 3D i zawiera elementy Master of Orion, Ascendancy oraz Space Empires IV. Będzie można projektować własne jednostki tak jak w MoO2 i 3, a także ich wygląd. Niestety grałem do tej pory tylko w MoO2 i MoO3 i nie miałem styczności z pierwszą częścią serii. Myślę jednak, że może to być dobra propozycja w dzisiejszych czasach, kiedy nie wychodzi zbyt wiele kosmicznych strategii. Póki co będzie tylko single player, ale niedługo powinna się ukazać wersja multi.

Edytowane przez Kikas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co piszą jest wiele usprawnień w porównaniu do jedynki. Znalazłem też głosy, że jedynka niektórym się podobała (może nie graficznie, ale pod względem miodności) i z powodzeniem rywalizowała z MoO3. Ale biorąc pod uwagę masę błędów i interfejs w MoO3 to nie ma co się dziwić. Inna sprawa, że spolszczenia mogą całkowicie zepsuć klimat gier, dlatego wolę wersje angielskie gier. Mam nadzieję, że ktoś zrobi wreszcie dobrą strategię w tym klimacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze? Zdecydowanie wolalem interfejs z MoO3 nic ten z GC1. Tak soma jak i oprawe graficzna oraz grywalnosc.

Jezeli wprowadza w dwojce co najmniej mozliwosc kontrolowania bitew i atakow na planety, cos z tego bedzie. Jesli nie, bedzie to taki sam gniot jak pierwsza czesc serii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gralem w galactic civilizations i ta gra bardzo przypominala mi cywilizacje tyle ze w kosmosie. ogolnie to bardzo mi sie podobala bylo dosyc sporo opcji - nawet rozwinieta dyplomacja i galaktyczna rada (czy jakos tak)

Edytowane przez mastapl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi