bluele Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 No więc tak,jakiś czas temu zainstalowałem system windows xp ze servis pack 2(,którego nigdy prędzej nie instalowałem).No i uruchomiłem ponownie po zainstalowaniu sterów do płyty głównej itp.Chciałem zainstalować stery do karty.Na koncu instalacji wykoczył komunikat ,który nigdy do tąd się nie pojawił.No i stało się.Komputer często sie restartował itp.Zmieniłem na poprzednią wersję windows XP i juz się nie psuł.Ale karta straciła na wydajności,o połowę tzn. w 3Dmark 01 miałem 8 tys. pkt.,a teraz mam trzy z groszami.Pozatym na koniec instalacji sterowników wyskakuje zawsze ten komunikat.Patrzałem w RivaTuner,taktowania w porządku.Kiedyś jak włączyłem NFSunderground 2 to chodził jak burza na rodz.1024x768 + sporo detali.Teraz mi klaci dosłownie jak wszystko jest wyłączone ,łącznie z rodz.640x480.GTA San Andreas także chodził jak marzenie,a teraz ?Trup !Nie wiem co zrobić w związku z tym.Jak już powiedziałem karta odmówiła wydajności po zainstalowaniu tego głupiego servispack-u 2.Instalowałem nowe stery do karty,płyty itp.Ale bez skutku,niestety.Byłbym ogromnie wdzięczny gdyby ktoś mi pomógł w skrzeszeniu tej karty,ponieważ dotychczacz byłem ogromnie z niej zadowolony. Pozdro. i z góy ogromne dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapulet Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Popatrz czy nie masz przestawione w bisie AGP na 4x, powinno być na 8x. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluele Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Karta pracuje na AGP x 4 i tak zawsze było.Chba coś inne jest zepsute.Kurcze,tak mi zależy.Proszę,pomóżcie :sad:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matifor393 Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Jaką masz płytę główną? Bo ja miałem kiedyś podobny problem na ECS K7S5A Na początku wszystko działało jak należy,a po pewnym czasie zauważyłem spadek wydajności grafiki.Próbowałem różnych sterowników i nic nie pomogło.Co dziwne to pamiątki na grafice w Aida32 pokazywało jako 256bit :blink: na Radeonie 9000 :shock: Wszystko powróciło do normy dopiero po tym.... jak płyta się zjarała :twisted2: i zakupiłem nową :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluele Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 AsrocK K7Vt4a+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 no to prawie to samo, skocz z grafa do klegi i tam sprawdź, jak wsio bedzie ok to płyta do zmiany, btw trzymaj sie zdaleka od asrocka i esc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Chyba mobo jest winowajcą więc sprawdź karte na innej mobo, albo sprubuj zainstalowac XP bez service packa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...